Kjelsås IL: – Hårreisende å rive et bygg som er i meget god stand

BEHOLDE: Dette røde, lille tidligere barnepark-huset ønsker Kjelsås IL å beholde, det ligger inne på området der også fotballbane, klubbhus og idrettshall ligger, her daglig leder Truls Nygaard. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Kjelsås IL trenger den lille bygningen i den nedlagte barneparken inne på idrettslagområdet. Men kommunen har bestemt seg, og entreprenør står klar til å rive så snart som mulig.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.03.2015 kl 10:39

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

STADION: Rødt: Gjerde rundt Grefsen Stadion, gult: barneparkhuset, blå: klubbhuset, og grønn: treningshall. FOTO: KJELSÅS IL

Se bildet større

Tabell fra Omsorgsbygg som viser hvilke barneparker som skal rives. FOTO: OMSORGSBYGG

Se bildet større

HÅRREISENDE: Det er kommentaren til daglig leder Truls Nygaard, over kommunens beslutning om å rive det røde tidligere barnepark-huset, inne på Grefsen Stadion, Kjelsås ILs hjemmeområde. Det røde huset i bakgrunnen, klubbhuset til høyre. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

KJELSÅS: På Grefsen Stadion, i et lite hjørne, er restene av det som engang var en barnepark. Blant annet står et lite rødt hus på stedet, tilsynelatende i grei stand. Da avisen var på "befaring", var det ikke mulig å gå inn i huset.

3500 medlemmer trenger lokalet

Kjelsås IL - byens tredje største idrettslag med rundt 3500 medlemmer - ønsker å overta bygget, de trenger mer plass. Men kommunen har bestemt at denne nedlagte barneparken er på lista over de som skal rives, og i stedet bli "grøntområde".

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

- Hårreisende å rive et bygg som er i meget god stand. Dette kan barn og unge på Kjelsås/Grefsen ha glede av i klubbsammenheng, sier leder av Kjelsås IL, Truls Nygaard, til Nordre Aker Budstikke mandag.

Han viser også til korrespondanse med kommunen ved Omsorgbygg.

Se også: video med høydepunkter fra helgens kamp mellom Kjelsås og Skeid

- Bygget som ligger ”på” området til Grefsen stadion, se vedlagte bilde, har tidligere blitt disponert av Kjelsås Idrettslag. Idrettslaget har inspisert bygget innvendig og utvendig, for kort tid siden. Det ser veldig greit ut, skriver Nygaard i mail til Omsorgsbygg.

Han skriver også at IL'et ikke mener at bygget bærer preg av stort forfall.

- Dette bygget kan vi fint bruke som det er. Idrettslaget med 3.500 medlemmer trenger sårt plass. Vi ønsker om mulig å benytte dette lokalet, enten i form av lån, leie eller en eller annen form for overtagelse, står det også i mailen.

Omsorgsbyggs saksbehandler har svart følgende på henvendelsen.

Bystyrevedtak

- Vi får ukentlig henvendelser på ulike organisasjoner eller privat personer som svært gjerne ønsker og overta barneparker som vi har på rivelisten vår.

- Jeg må dessverre meddele at vi ikke kan gjøre dette, da riving av disse barneparkene er besluttet på Rådhuset (journ. anm. bystyrevedtak) som et tiltak for mer grønnstruktur, samt at entreprenør er kontrahert og er i gang med prosessen, står det i mailen fra Omsorgsbygg.

Nordre Aker budstikke har også vært i kontakt med Omsorgsbygg mandag. Kommunikasjonssjef Marte Svenneby i Omsorgsbygg sier at parken med tilhørende bygning skal rives på bakgrunn av at den er i dårlig stand, og det er bevilget penger til å rive disse parkene.

- Alle byens tidligere barneparker er gjennomgått. Denne barneparken i Engebråtveien er en av de som er funnet i såpass dårlig stand, at den er på lista over parker med bygg, som skal rives og settes tilbake i til "grøntområde", sier Svenneby.

Selv oppgradere?

Men hva hvis idrettslaget selv påtar seg å sette bygget i såpass stand at det er tilfredsstillende for kommunen?

- Denne prosessen har kommet så langt nå, at vi i utgangspunktet ikke ønsker å reversere den. Vi har kontrahert en entreprenør som nå står klar til å rive så fort telen går. Men når det nå kommer en konkret henvendelse på denne barneparken, skal vi saksbehandle den, så får vi se hva resultatet blir.

Hvorfor ikke spørre?

Hvorfor ble ikke idrettslaget spurt, om de kanskje ønsket å behold bygget, siden det faktisk ligger naturlig innenfor området til Grefsen Stadion og tilhørsstedet til Kjelsås Idrettslag?

- Det kjenner jeg ikke til. Det er bydel Nordre Aker vi har forholdt oss til i denne saken, sier Svenneby.

Når settes riveprosessen i gang?

- Innen juni skal de 20 parkene dette gjelder være revet, entreprenøren setter i gang arbeidet når telen er borte, legger Svenneby til.

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse