Hærverk og nazihets mot Lyn

Vandalene har skrevet Lyn rykker ned.

Natt til tirsdag var vandaler inne på Lyns treningsfelt på Kringsjå med spade og taggeutstyr. Resultatet ble en ødelagt bane og nazihets av Henning Berg.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.06.2008 kl 13:53

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Gresset hadde fått hard medfart.

Se bildet større

Banemannskapet måtte ta i et ekstra tak. Foto: LynTV

Se bildet større

Gjerningsmennene hadde blant annet tagget ned denne boksen med hakekors.

KRINGSJÅ: - Treningsanlegget ble utsatt for sabotasje, tagging, oppgraving av banen rundt sprinkleranleggene, forteller informasjonssjef Joachim Andersen i Lyn.

Han er sjokkert og forbannet, og mener det er veldig veldig trist at noen åpenbart har vært ute etter å ødelegge for klubben og sverte treneren Henning Berg. De har jobbet systematisk og grundig, og må ha hatt en viss peiling på vanningsopplegget, sier Andersen.

- De har hatt med spade og utstyr for å bryte seg inn i vanningsanlegget, fortsetter han.

Henning uberørt

I følge Joachim Andersen er trener Henning Berg ganske uberørt av å få navnet sitt tagget sammen med en nazisymbol.

- Henning anser dette for et absolutt lavmål, og mener gjerningsmennene åpenbart må være ganske korte i tankegangen. Det viktigste for Henning, som selv er på ferie, er at ødeleggelsene ikke rammer lagets treningsopplegg. Heldigvis er det ikke planlagt Lyn- treninger på Kringsjå de næremste dagene. Om målet var å ødelegge for våre prestasjoner i tiden fremover, så har gjerningsmennene ikke lykkes. Vårt sportslige opplegg går etter planene, sier Joachim Andersen.

PolitianmeldesSelv om hærverket åpenbart er gjort for å ramme Lyn, så er det Park og Idrettsetaten i Oslo kommune som eier av Kringsjå som er fornærmet part i saken, og som således må vurdere å politianmelde forholdet. Lokalavisen har så langt ikke lykkes å f tak i rette vedkommende som har saken. Men vi vet at forholdet anses som alvorlig internt i etaten, og at en anmeldelse etter all sansynlighet vil bli levert politiet i nærmeste fremtid. Hvor store de økonomiske skadene er vet vi ikke ennå

Mangler sidestykke

Joachim Andersen i Lyn mener denne saken er uten sidestykke i norsk toppfotball. Han kjenner ingen andre historier om hærverk gjort for å ramme et lags treningsanleg, ei heller sverting av et lags trener på denne måten.

-De har ikke engang klart å tegne et "riktig" hakekors. Det må være mindre intelligente pøbler som har vært ute. Vi mener saken er alvorlig, men lar oss ikke akkurat sette ut, avslutter Joachim Andersen. Som håper politiet oppklarer saken.

Fotbalforbundet: - Trist

Informasjonssjef i Norges Fotballforbund, Roger Solheim, har ikke hørt om saken før han blir oppringt av Lokalavisen. Han har heller aldri hørt om hærverk og sjikane mot et fotballlags treningsfelt tidligere. Han synes saken bare er trist.

- Jeg tør ikke spekulere i gjerningsmennenes motiver for å grave i stykker banen eller tegne hakekors. Han sier dette ikke er en sak for Fotbalforbundet, men for politiet.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse