Hedrer datteren med veldedighetsturnering

- Emma var syk hele sitt liv og hadde store smerter, sier pappa Henrik Edner Dahl.

TIL VELDEDIGHET: Foreldrene opprettet Emmas Minnefond for å fortsette å jobbe slik at syke barn skulle få en litt bedre hverdag igjennom Barnepost 3 på Rikshospitalet og Sykehusklovnene.

I 2011 mistet Henrik og Lisa Edner Dahl sin ett år gamle datter til sykdom. De hedrer hennes minne ved å samle inn penger og utstyr til veldedige formål.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

POSITIVT: Til tross for mye smerte kan pappa Henrik forteller at Emma var et veldig positivt og utadvent barn som smilte mye.

Se bildet større

STØTTE: Henrik og Lisa Edner Dahl arrangerte sist helg minneturnering for sin datter. Her er de sammen med blant annet fotballspillerne Lars Kristian Eriksen (Odd Grenland) og Kristine Edner (Røa).

NYDALEN: I 2011 gikk Emma Edner Dahl bort, nøyaktig ett og et halvt år gammel.

Fra hun ble født var det klart at hun var alvorlig syk med feil på immunforsvaret og blodproduksjonen.

Påvirket mange

Etter et lengre opphold på Rikshospitalet ble familien Edner Dahl sendt til et sykehus i Newcastle, hvor legene utførte en beinmargstransplantasjon på lille Emma, og hvor hun senere gikk bort.

- Emma var syk hele sitt liv, og hadde store smerter. Til tross for det var hun et ekstremt glad, positivt og sosialt menneske som ofte smilte. I løpet av sitt liv påvirket hun veldig mange mennesker, både i vår omgangskrets og på Rikshospitalet, og derfor ønsket vi å hedre hennes minne, forteller pappa Henrik Edner Dahl.

Han var mangeårig Lyn-spiller, og har i tillegg et stort nettverk med fotballvenner rundt om i byen.

Viser sin støtte

En stund etter hans datters død meldte det seg et sterkt ønske om å hedre hennes minne, og samtidig hjelpe andre syke barn. Det resulterte i blant annet Emmas minnefond, som donerer pengegaver og utstyr til Barnepost 3 på Rikshospitalet, og Sykehusklovnene.

- Vi har et relativt stort nettverk her på Røa, inkludert Røa IL og Bærum Sportsklubb. Det var mange som ble berørt av Emma, og de har i ettertid ville vise sin støtte. Det har de gjort igjennom å delta på cageball-turneringen som vi avholdt for andre gang i år, hvor venner og venners venner møtes til en turnering, hvor inntektene går til Emmas minnefond, forteller pappa Henrik Edner Dahl.

En suksess

Årets turnering ble avholdt på Nydalen Cageball den 16. november.

- Det var en dag fylt av glede. I år var det rundt 100 stykker som deltok på turneringen. På det meste var vi vel 140 spillere og tilskuere inne i hallen, forteller han.

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse