Hedret bandykjemper

Hederstegn til bandykjempene Øyvind Sakshaug(t.v.), Kjell Borgersen og Erik Hansen.

Øyvind Sakshaug fra Ullevål IL og Erik Hansen fra Skeid ble denne helgen tildelt hederstegn i bandyforbundet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.09.2008 kl 14:07

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

ULLEVÅL: Øyvind Sakshaug har jobbet sammenhengende for bandysporten i drøyt 23 år. Han begynte i ung alder midt på 80-tallet som trener og lagleder for Ullevåls aldersbestemte lag, og startet opp Ullevåls andre damelag i 1990. Han kom inn i Bandyforbundet i 1986 som materialforvalter og medlem av ungdomskomiteen. Samme året ble han også med i utdanningskomiteen, hvor han siden har vært kursansvarlig med fagfelt skøytesliping.

Uvurderlige språkkunnskaper

Sakshaug har deltatt på utallige bandymesterskap i en rekke land.

- Øyvind Sakshaug har vært materialforvalter for damelandslaget og herrelandslaget siden 1991, noe han fremdeles er på damesiden, men avsluttet for herrene i 2007 etter 16 sesonger, hvor høydepunktet var VM-bronsen i Vikingskipet i 1993, opplyser Tor Audun Sørensen fra Norges Bandyforbund, som også nevner at Sakshaugs språkkunnskaper i russisk har vært uvurderlige ifm med mange landslagsturneringer i Russland.

Spilt i over 50 år

Erik Hansen har spilt 440 A-kamper totalt i moderklubben Skeid, 23 sesonger som bandyspiller i toppserien, hvilket er unikt i norsk bandy.

Hansen spiller fortsatt veteranbandy, og har dermed spilt bandy i drøyt 50 år. Han har i flere perioder gjennom mer enn 35 år også vært leder av bandyavdelingen Skeid, men er nå på annen periode hovedleder i fleridrettslaget Skeid.

- Erik Hansen har gjennom alle disse drøyt 35 årene hatt minst et eller flere verv i klubb, krets eller forbund. Allerede i 1983 var han ansvarlig for å arrangere historiens første bandylandskamp for Norge mot USA på Valle Hovin, samt VM kamp Sovjet-Sverige på Nordre Åsen i 1985 og VM-sluttspillet på Valle Hovin samme år, sier Sørensen.

Som en av de første i Norge, organiserte Hansen Skeids pionerbesøk i Minneapolis i 1986. Han har vært i styre og komiteer i Oslo Bandykrets i flere perioder, noe han også er i dag.

- Gjennom sin omfattende yrkesmessige bakgrunn i riksmedia, har Hansen også bidratt til å profilere bandysporten ved flere anledninger, avslutter Sørensen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse