Året 2015 – januar og februar: Heftig skiløypekrangel og revyrabalder

NAVN I JANUAR OG FEBRUAR: Lyns Tresor Egholm kom hjem (øverst t.v.), Sindre Wiig Nordby startet skiløypedebatten, NAV Nordre Aker, her ved leder Marita Brennsund, ble kåret til byens beste, med sosialbyråd Øystein E. Søreide. Hovedbildet er fra den aller første Fagerbergrevyen. FOTO: SINDRE WIIG NORDBY/KARL A. KJELSTRUP/MAGNE M. ENOKSEN/ARKIV

I januar gjenoppstod Nordre Aker Budstikke som nettavis. Nyhetene var preget av skiløypedebatt, skolerevy(rabalder) og massiv utbyggingsskepsis. Dessuten fikk Petter Northug uventet hjelp fra Grefsen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.12.2015 kl 02:10

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

HOPPET I DET: Kristin Tufte Haga og Karl Andreas Kjelstrup hadde jobbet med Nordre Aker Budstikke i dittOslo i mange år, før de tok over driften av lokalavisen som ren nettavis, i januar.

20. januar gikk «nye» Nordre Aker Budstikke live – på nye nettsider – etter at tidligere utgiver Mediehuset dittOslo ble avviklet av Amedia ved utgangen av 2014. Papiravisen var historie, men «Nordre Aker Budstikke er ikke død» sa bydelsdirektør Øyvind Henriksen i sin lanseringshilsen til bydelens lokalavis, da Lokalmedia overtok driften.

Og det ble en knallstart for oss, med svært gode lesertall, allerede i løpet av de første ukene i ny drakt!

JANUAR OG FEBRUAR 2015:

Gjennom årets siste uke gir vi deg noen av høydepunktene og de mest leste sakene fra 2015, og starter med januar og februar. Følg med de neste dagene for resten av året!

Vinter og glatt

Året 2015 startet, som det slutter, med mye vær, men i noe mer vinterlige former. Mange fikk oppleve vanskelige kjøreforhold tidlig i januar. Det var «spinnglatt» flere steder i bydelen i årets andre uke, og trær blåste over ende. Og «Winter Wonderland» og påskestemning ble raskt byttet med striregn.

Opphetet skiløypedebatt

Se bildet større

På ski eller til beins? Hvem som har mest rett på marka om vinteren, som her ved Ullevålseter, ble heftig debattert i vinter. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

I motsetning til føret nå i desember, var det i januar skikkelig skiføre i Marka. Det skapte imidlertid heftig ordveksling mellom skiløpere og fotgjengere.

Det hele startet med denne kommentaren fra skientusiast Sindre Wiig Nordby, der han blant annet skriver «Dere gir faen og går videre i skiløypene! Dere bryter loven, dere ødelegger for andre, dere bryr dere ikke.»

LES KOMMENTAREN SOM UTLØSTE SKIKRANGELEN HER!

Men er det egentlig ulovlig å gå i løypene? Bymiljøetaten kom med sin «fasit», mens skogseier Løvenskiold også ble trukket inn i debatten.

Johanne fortalte om da hun ble holdt igjen med makt av en ildsint skiløper og Friluftsrådenes landsforbund var sjokkerte over hvordan voksne mennesker kan oppføre seg.

Debatten var glodhelt og ble av de desidert mest viste Facebook-postene våre i 2015. Den kan gjenoppleves her.

Helt ny skolerevy skapte rabalder

Se bildet større

Tomas Borg Coucheron, Anders Juvodden og Thomas Sand Malm i Fagerbergrevyen. FOTO: MAGNE MELLEM ENOKSEN

8. januar var det premiere på tidenes første skolerevy på Blindern videregående skole: Fagerbergrevyen 2015 var videreføringen av de tidligere revytradisjonene på Berg og Fagerborg vgs.

«Saklig» ble svært godt tatt imot av Nordre Aker Budstikkes anmelder, som trillet terningkast 6. Det ble imidlertid svært mye virak rundt revyen, i flere medier, da den fra en annen anmelder kun høstet en 3'er.

– He, he, ja det var jo litt spesielt. Det ble jo en del styr rundt de anmeldelsene i etterkant også, sa revysjef Torjus Tenge.

LES ANMELDELSEN, SE VIDEO OG BILDER FRA FGERBERGREVYEN HER!

25. februar var det Nydalenrevyen 2015 sin tur. Revyen i Nydalen ble gjenstand for anmelderslakt de første årene den ble satt opp, og revysjefene vedgikk at det var flaut å være assosiert med revyen i en periode. De siste årene har den imidlertid løftet seg betraktelig, noe som var godt synlig i årets oppsetning «All inclusive», som ble premiert med terningkast 5 av Nordre Aker Budstikke.

LES ANMELDELSEN, SE VIDEO OG BILDER FRA NYDALENREVYEN HER!

Bydel i vekst – nye boliger og nytt kinosenter

Se bildet større

Det var høy temperatur på folkemøtet om Frysja-utbyggingen 7. januar. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

At Nordre Aker er en bydel som vil vokse kraftig de neste årene, ble vi minnet på ved årets start. 7. januar ble det avholdt et folkemøte på Frysja 33, om Frysja-utbyggingen. Der var det stappfullt, og svært mange meldte sin bekymring for den eksplosjonsartede utviklingen av området.

– Dette handler mest om tre ting; Trafikk, trafikk, trafikk, sa en av de fremmøtte.

Men også Nydalen skal vokse. I januar viste Avantor fra sin «Masterplan» for Nydalen- og Storo-området, hvor de anslår at det er plass til 3000 nye boliger og 10.000 arbeidsplasser de kommende årene.

I februar sprakk dessuten nyheten om at Storo får Norges største kinosenter, med landets første IMAX-kino, på Plantasjen-tomta.

Nordre Aker best på NAV og barnehage

Se bildet større

NAV Nordre Aker har byens mest tilfredse brukere. Her er er kontorets ansatte samlet, med (foran fra venstre) bydelsdirektør Øyvind Henriksen, fylkesdirektør i NAV Oslo Hege Farnes Hildrum, avdelingsleder for publikumsmottaket i NAV Nordre Aker Marita Brennsund, byråd for helse og sosiale tjenester Øystein Eriksen Søreide, enhetsleder NAV Nordre Aker (statlig side) Einar Lødemehl, enhetsleder NAV Nordre Aker (kommunal side) Aili Spjøtvoll og assisterende bydelsdirektør Preben Winger. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

2015 ble et jubelår for Bydel Nordre Aker, der de gikk seirende ut av en rekke brukerundersøkelser og kåringer.

I februar viste en brukerundersøkelse utført av Oslo kommune at 90 prosent av brukerne er fornøyde med NAV-kontoret i bydelen. Kontoret i Gullhaugveien kunne dermed, nok en gang, krone seg med tittelen Byens beste NAV-kontor.

Samme måned ble foreldreundersøkelsen for barnehagene i Oslo lagt frem.
Undersøkelsen ble foretatt blant 22.000 foreldre i 2014, og viste at flest er fornøyde i Nordre Aker. Barnehagen som scoret aller best i hele byen var Hansemyra.

Innbruddsraid på Korsvoll

I begynnelsen av februar opplevde Nordre Aker et realt innbruddsraid. Det var særlig Korsvoll og Nordberg som ble hardt rammet.

– Det har vært i alt seks innbrudd i løpet av de siste to ukene. Det er et høyt tall innenfor samme området, og vi ser innbruddene i sammenheng, sa politiførstebetjent Erik Ulleberg.

Jørgen Foss flyttet inn og Tresor kom hjem

Se bildet større

Jørgen Foss flyttet til Nydalen, og flyttet derfra igjen i 2015. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

I slutten av januar kunne vi fortelle at Arbeiderparti- og kirke-politikeren, skuespilleren, talsmannen for de overvektige, korpsentusiasten og Sagene-patrioten Jørgen Foss hadde forlatt hjembydelen og flyttet nordover til Nordre Aker.

– Det er litt rart å bo i fancy Nydalen, men i et gammelt hus fra 1870. Kombinasjonen av det nye, ved siden av sporene fra industrihistorien som ligger langs Akerselva, liker jeg veldig godt, sa Foss, som også ble leder for Grefsen Arbeiderpartilag.

Men han ble ikke så lenge. Allerede i juni meldte den profilerte politikeren at han flytter tilbake til Sagene.

En som imidlertid har holdt ut lenge i bydelen er Rema-kjøpmann Arne Eidal, som 8. februar kunne feire 25 år med butikk på Stillatorget.

– Jeg tenkte at det var rart at det ikke var flere dagligvarebutikker her. Markedet var jo absolutt tilstede, fortalte han til Nordre Aker Budstikke, om oppstarten i 1990.

En gammel kjenning som «vendte hjem», var «Lyn-legenden» Tresor Egholm.

– Jeg drømmer om å få lov til å være med på å skape Norges beste miljø for spillerutvikling og oppvekst, sa Egholm, som senere i året skulle få en avgjørende rolle i forsøket på å berge Lyns 2. divisjonstilværelse.

Grefsen-hjelp til Northugs comeback

I månedsskiftet var det ski-VM i Falun. Det skulle bli mesterskapet der Petter Northug reiste seg igjen etter fylleskandalen året før. Mesterskapet ble en triumf for skikongen fra Mosvik, som ordnet sin egen mesterskapslåt «Rise Again» skrevet og produsert av Grefsen-artisten Jack Taylor, aka Jacob Øyre Gundersen (17).

For Kjelsås Langrenns store sønn, Eirik Brandsdal, ble imidlertid VM en skuffelse. Skiløperen holdt likevel lokalavisen oppdatert, blant annet med en selfie fra deltakerbussen.

Les resten av årskavalkaden for 2015 gjennom romjula, fra 26. til 31. desember. I morgen kan du lese høydepunktene fra mars og april!

Hold deg oppdatert om lokale hendelser også i 2016! Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev, og følg oss på Facebook!

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse