– Hel, ren og pen!

Slik: Hvis ikke vimpelen din ser like hel ut som denne, bør du skifte den ut. Det mener Oslo Flaggfabrikk.
Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Hvilke regler gjelder for frynsete vimpler? Kan de henge ute året rundt?

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.04.2008 kl 13:45

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Tåsen: En av Nordre Aker Budstikkes lesere skriver:

– Spesielt på Tåsen, rundt Tåsenhjemmet, er det flere huseiere som har vimpler på flaggstang hele året! Flere er så frynsete at det er stygt. Et lite innlegg om respekt for også vimpler, ikke bare flagget!

Hos Oslo Flaggfabrikk finner vi at det norske flagget ganske riktig skal behandles med respekt. "Et falmet og slitt flagg bør fornyes, da det ikke lenger er verdig som nasjonalsymbol. Når det kasseres skal flagget enten brennes eller sprettes opp slik at fargene skilles." Men hva gjelder for vimpler?

– Frynsete vimpler bør jo skiftes ut, men det er egentlig ingen regler for vimpelbruk. Vimpler har ikke den samme posisjonen som nasjonalsymbol som det flagget har, opplyser Ingunn Friskila hos Oslo Flaggfabrikk.

– Vimpler kan henge ute hele året, men vi anbefaler at vimplene skal være hele, rene og pene. Jeg vil derfor oppfordre disse vimpeleierne til å skifte ut vimplene sine, sier Friskila.

Nordre Aker Budstikke har nylig vært på Tåsen og sjekket – uten å se nevneverdig mange fillete vimpler. Likevel kan nok Friskilas oppfordring være noe å ta med seg nå som våren nærmer seg.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse