ANNONSE
Annonse

Hele ni millioner til Myrerjordet!

Det tikker og går på Myrerjordet - snart kan muligens arbeidene starte.

fremover: Det tikker og går på Myrerjordet - nå har prosjektet tilsammen hele 9 millioner kroner i potten - her leder av Øvre Grefsen Vel, Torbjørn Togstad. Foto: FOTO: Kristin Tufte Haga

Bystyret bevilget før jul nesten 6,5 millioner kroner til oppgradering av Myrerjordet - og nå har prosjektet fått hele 2,5 millioner til!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.03.2012 kl 14:20

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

GREFSEN/KJELSÅS: For bevilgningen på nesten 6,5 millioner kroner i bystyret før jul, bidro til at det i sin tur ble utløst spillemidler til prosjektet - 2.5 millioner kroner. Det betyr til sammen nå hele ni millioner kroner i Myrerjordet-potten.

Planene for oppgraderingen av området er utviklet gjennom et samarbeid mellom Øvre Grefsen Vel, Kjelsås Vel og Kjelsås Idrettslag, og i disse ligger blant annet rundløype/skiløype, sandvolleyball, minigolf, lekeområde for barn med benker, skøytebane, men ikke minst også ny kunstgressbane - i utgangspunktet ikke med undervarme, og der grusbanen er i dag.

- Kunstgress - en forutsetning

- Kunstgress på området er jo også en av forutsetningene for å få frigjort andre deler av Myrerjordet til andre aktiviteter enn fotball.

Gledelig at vi nå har fått bevilget totalsummen vi trenger for å gjennomføre planene, og ikke minst gledelig at planene er helt i tråd med kommende kommuneplan for idrett/friluftslivs intensjoner med slike områder, sier Torbjørn Togstad, leder av Øvre Grefsen Vel.

Blant annet sier kommunedelplanen for idrett og friluftsliv 2013 - 2016 at anlegg som skal prioriteres skal ligge nære boområder og tilrettelegge for barn, unge, eldre, inaktive og for folk med funksjonsnedsettelse.

Finplanlegging

- Hvis alt går som det skal nå, så kan vi kanskje i løpet av kort tid starte med de første arbeidene på Myrejordet. Men noe mer finplanlegging er igjen. Blant annet når det gjelder rundløypa, som er planlagt i asfalt, så har det dukket opp noen nye momenter som vi må ta hensyn til - blant annet når det gjelder sikkerhetsproblemstillinger, sier Togstad.

Det er også søkt kommunen om 200.000 kroner ekstra for tilrettelegging av nevnte rundløype, men foreløpig er den saken ikke ferdigbehandlet av kommunen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse