Helesemillioner til DNT

2,5 millioner av overskuddet fra Norsk Tippings Ekstra-spill ble i forrige uke gitt til Den Norske Turistforening (DNT).

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.11.2007 kl 10:15

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Oslo: Pengene skal brukes på helsebringende DNT-aktiviteter, melder turistforeningen.no.

- Vi har alltid visst at det vi driver med er sunt, derfor er det veldig gledelig at også andre rundt oss ser den helsemessige gevinsten av aktiviteten vår, sa generalsekretær i DNT Kristin Krohn Devold. DNT har aldri før fått så stor del av Ekstra-midlene.

- Ativiteten til DNT er et lavterskeltilbud, alle som vil kan være med - hele året. Vi har lag og foreninger over hele landet beregnet på alle aldersgrupper. Et aktivt friluftsliv er først og fremst lystbetont og gøy, at det er sunt i tillegg blir en tilleggsbonus. Hos oss blir ingen sykeliggjort fordi om de er med på aktiviteter som er bra for kropp og sjel, sier Krohn Devold.

Stiftelsen for norske helse- og rehabiliteringsorganisasjoner delte ut 200 millioner kroner til 553 prosjekter. Pengene fordeles på forebyggende arbeid, rehabilitering, forskning og oppfølging. DNT fikk støtte til seks av ti prosjekter det ble søkt støtte til. Oslo og Akershus fylkeslag har fått klarsignal for de tre prosjektene "Natur- og opplevelsessti på SSE", "Fart i fjellet" og "Heis på Grimsdalshytta" til en samlet verdi av 1 million kroner.

DNT sentralt fikk innvilget 400 000 kroner årlig i tre år til "DNTs aktivitetsresept". Tiltaket skal vri behandlingen av sykdommer fra medikamenter til sunn kost og mer fysisk aktivitet.

- Enkelte av DNTs medlemsforeninger er nå i gang med et samarbeid med fylkene for å kunne tilby et aktivitetstilbud rettet mot brukere som har fått en såkalt aktivitetsresept foreskrevet av sin lege. Målet er å fremme en helseforebringende livsstil ved regelmessig turaktivitet, sier Heidi Kristine Syrdahl Rustad, prosjektleder for DNTs- aktivitetsresept.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse