Helgetreff på Trikkehallen?

Dei seks pistolane, heter et av bandene som bruker bandlokalet på Trikkehallen tildaglig.

Med rundt 200 elever på hvert klassetrinn er det vanskelige å samle alle hjemme hos seg selv, mener elevrådsrepresentanter fra Engebråten.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.10.2008 kl 08:35

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Karl Svantorn (fra venstre) fra Ungdomsrådet, Julie Bjørnstad og Marte Vassbotten fra elevrådet på Engebråten debatterte fritidstilbudet i bydelen i lag med politikere. Foto: Anders Jørstad

KJELSÅS: Det var under det åpne skolemøtet på Trikkehallen mandag 13. oktober at situasjonen for ungdommens fritidstilbud ble debattert. Møtet i regi av Arbeiderpartiets lokallag på Kjelsås og Grefsen, samlet politikere fra bydelen, bystyret og representanter fra elevråd og ungdomsråd.

Truls Haugan fra barne- og ungdomsavdelingen i bydelen innledet møtet med å fortelle litt om tilbudet som Trikkehallen på Kjelsås har i dag. Her ble tirsdagenes ungdomstreff for 8.-klassinger og det godt benyttede bandlokalet fremhevet som populære tilbud.

Mangler allsidighet

Julie Bjørnstad (14) og Marte Vasbotten (14) fra elevrådet på Engebråten hadde også tatt turen til Trikkehallen for å komme med innspill. Etter at det populære ungdomshuset Brakka på Engebråten ble lagt ned, etterlyser de et nytt tilbud for nærområdet.

– Det finnes mange treffsteder for dem som spiller fotball, basket eller danser. Men det finnes ikke lenger noe som samler alle, sa Bjørnstad.

Ingen av de to elevrådsrepresentantene kjente til Trikkehallens tilbud på tirsdager, og begge mener denne plassen kan være et treffsted i helgene.

– Med tanke på hvor mange som går på Engebråten nå, der hvert klassetrinn har opp mot to hundrede elever, får man mange venner og bekjente etter hvert. Og ikke alle kan samles hjemme hos én, forteller Vasbotten.

Positiv til forslag

Leder av kultur- og oppvekstkomiteen i Bydel Nordre Aker, May-Brith Døssland (V), anbefalte elevrådsrepresentantene å gå sammen med ungdomsrådet i bydelen for å søke bydelsutvalget om økonomisk støtte.

– De gangene det ikke er arrangementer på Trikkehallen i helgene, kan jo dette være et bra samlingssted. Og med økonomisk støtte fra bydelen, kan ungdomsarbeidere stå for sikkerheten for sammentreff, mener Døssland.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse