- Helle var klar for skolen

Klar: Helle var klar for å begynne på skolen "på forskudd". (DETTE BILDET KAN IKKE KJØPES)

Ved innskrivingen i fjor høst orienterte Maridalen skole om fleksibel skolestart. - Helle ba selv om å få begynne snarest mulig, forteller mamma Mona Sande.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.12.2007 kl 11:55

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

- Selv om Helle var klar til å begynne skolen på forskudd, er det ikke sikker lillebroren blir det, sier mamma Mona Sande.

Se bildet større

Leser: Helle er glad i å lese, og bruker gjerne biblioteket på skolen. (DETTE BILDET KAN IKKE KJØPES)

Maridalen: Helle (6) skulle egentlig begynne på skolen i høst, men valgte fleksibel skolestart. .

Forsprang på skolebenken

Det betyr at da Helles jevnaldrende begynte i høst, hadde Helle allerede et halvt års skole-forsprang.

- Det var moro å begynne på skolen. Men det var litt rart med alle de veldig store barna, sier Helle som har vært innom både barnehage og park før hun startet på skolen.

Da familien møtte opp for skoleinnskriving av Helle i fjor høst, ytret Helle ønske om å bli skoleelev så snart som mulig.

- Hun ba selv om å få begynne på skolen et halvt år før tiden. Det har familien ikke angret på. Helle var mer enn klar for å bli skolejente. Storebror Gard går i tredje klasse, og har nok vært med på å gjøre overgangen til skole mykere for Helle, forteller mamma Mona Sande.

Tilpasset undervisning

Og i de aldersblandede gruppene ved skolen skjer det også at bror og søster innemellom er på samme gruppe.

Det Helle synes er aller mest morsomt på skolen, "Bortsett fra å leke da", er å jobbe med PC'en.

- Jeg liker å skrive på data. Norsk er gøy. Noen ganger må vi finne ord som inneholder de bokstavene vi lærer om. Men tall er også fint, sier Helle som allerede kan lese.

- Vi har ikke "lært opp" Helle hverken i norsk eller matte for at hun skulle takle en tidlig skolestart. Men vår erfaring nå er at hun som fleksibel skolestarter allerede har kommet godt inn i blant annet norsk og lesing. Og hun har blitt tatt godt vare på av skolen, som absolutt har tilpasset undervisningen etter Helles behov, sier mamma'n.

- Men det er ikke gitt at alle passer til en fleksibel skolestart - tror det må bli en individuell avveining fra barn til barn. Selv om det har gått veldig bra med Helle, er det slett ikke obligatorisk at vi kommer til å søke om det samme med minstemann Per Einar (4), sier trebarnsmoren fra Maridalen

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse