Hellstrøm i Nydalen: - Dødelig kjedelig

Hellstrøm i Nydalen: - Dødelig kjedelig

 

Vivian Lam gråt da Eyvind Hellstrøm forlot restauranten på Gullhaug torg. Var virkelig alt håp ute?

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.04.2010 kl 14:00

NYDALEN: Mesterkokk Eyvind Hellstrøm vrir seg i stolen og snurper munnen når han får spørsmål om sitt første møte med restauranten Eat i Nydalen.

– Sånn passe, sier Helstrøm, uvant diplomatisk.

– Første dag var veldig vanskelig. Maten til nå..

Hellstrøm rister på hodet.

SE BILDESERIE FRA HELLSTRØM RYDDER OPP HER!

Reddet av kunde

Når vi møter den tidligere kjøkkensjefen på Bagatelle, som virkelig har nådd ut til det brede lag av befolkningen gjennom kjefteprogrammet «Hellstrøm rydder opp» på TV3, har han hatt fire dager på den asiatiske sushirestauranten på Gullhaug torg.

Selv med plassering i hjertet av Nydalen, sang Eat på siste verset. En uke før tv-teamet rykket inn, lå restauranten ute for salg.

Assisterende daglig leder, Vivian Lam, får fortsatt tårer i øynene når hun forteller om hvordan restauranten hun hadde så tro på var i ferd med å glippe mellom fingrene på henne.

Elendig økonomi og et lass av dårlige avisanmeldelser, «toppet» med terningkast én da Dagbladets «Robinson & Fredag» fant ståltråd på tallerkenen.

Det var da, i tolvte time, at Helen, en av de faste kundene kom og sa at hun ikke ville at Eat bare skulle gi opp. Helen satte Vivian i kontakt med produksjonsselskapet bak den populære tv-serien.

– Jeg sendte inn søknad med én gang. Den natten sov jeg ikke, sier Vivian.

– Matmessig begredelig

Eyvind Hellstrøm legger armene demonstrativt i kors over magen:

– De presterte matmessig begredelig. Jeg møtte en tafatt gjeng som serverte stygg mat. De hadde svingt opp en sushidisk med dødelig kjedelig fisk. Det var ikke særlig innbydende, sier Hellstrøm med et skarpt og bestemt blikk.

Vivian Lam ser ned i gulvet.

– Du har vel sett programmet hans og hvordan han oppfører seg? Hvorfor ønsket dere å usette dere for noe sånt?

– Det var den siste muligheten vår. Da han kom sa han at maten var kjedelig og sushien var dårlig. Og så begynte han å gå gjennom regnskapet. Før han gikk spurte han: «Tror dere på julenissen?», sier Vivian.

Hun gråt da mesterkokken gikk ut av døren den dagen.

– Jeg trodde ikke at han skulle komme tilbake, sier hun.

Lys fremtid

Men Hellstrøm var ikke ferdig.

– Jeg tok dem med til det, som etter min mening er Oslo beste sushirestaurant; Alex på Solli. Da gikk det opp noen lys hos denne gjengen. De så at det er andre som gjør den samme jobben som dem, men som faktisk gjør den bra.

Hellstrøms nye oppskrift for Eat er enkel:

– Smilende betjening, kjapt levert, bra sushi, freshe, enkle og moderne retter. Og ikke minst får de egen lunsjmeny. Fremtidsutsiktene? De synes jeg ser veldig lyse ut. Veldig lyse. Jeg har sagt at her sitter de på en gullgruve. Det er 20.000 mennesker som bor og jobber i Nydalen. Det er like mye som i en liten norsk by. Lykkes du ikke her, lykkes du ingen steder, sier Hellstrøm.

Også Vivian Lam har tørket tårene, og nå smiler hun bredt.

– Nå føles det mye lettere.

– Og så må befolkningen i Nordre Aker ta i bruk dette stedet, og komme og se hvor bra det har blitt! sier Hellstrøm.

SE BILDESERIE FRA HELLSTRØM RYDDER OPP HER!

Programmet sendes i den tredje sesongen av «Hellstrøm rydder opp», som har premiere på TV3 til høsten.

 

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!