Helmaks på Ullevål

Assisterende daglig leder, Dag Øystein Jespersen (f.v.), daglig leder Anders Øiamo, og kjøkkensjef Stian Løkken på Egon Ullevaal stadion. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Det ser ut som om den har vært der i hundre år allerede, men det er ikke mer enn to uker siden Egon-restauranten åpnet på Ullevål.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.10.2009 kl 11:26

ULLEVAAL STADION: 19. november er datoen for den offisielle åpningen av den nye kjøpesenterdelen på Ullevaal stadion. Men allerede forrige uke, mandag 5. oktober, åpnet Thon Hotel i nybygget på Ullevaal. Torsdagen før åpnet Egon-restauranten som ligger vegg i vegg.

Europa rundt

Hundreårsreferansen viser naturlig nok til det typiske Egon-interiøret, med grovt, «slitent» treinteriør og mengdevis av antikviteter på veggene.

— Det er en fyr som reiser Europa rundt, fra Spania til Norge og samler antikviteter for Egon, sier restaurantsjef og daglig leder Anders Øiamo, og peker på en gammel skrivemaskin, som etter sigende skal virke.

Men også de lokalhistorisk interesserte skal finne noe av interesse i restauranten, mener Øiamo. 45 historiske bilder med lokale motiver fra Ullevål og omegn henger på veggene.

— Vi ligger jo på Ullevaal stadion, Norges nasjonalarena, så vi måtte ha noe idrettsrelatert her også, sier Øiamo.

Derfor har en egen seksjon i restauranten fått opp blant annet godt brukte skøyter, hockeykøller og annet antikt sportsutstyr.

Men selv om det kanskje hadde vært fristende med store flatskjermer med kamper i ekte fotballpubstil, er det ikke aktuelt.

— Nei, vi har vært tydelig på at vi ikke ønsker det. Vi vil tydeliggjøre at vi er en restaurant, sier Øiamo.

For de lokale

— og fansen

— Under byggeperioden har det kommet mange fra nabolaget og lurt på hva som skulle komme. Reaksjonene har vært hundre prosent positive. «Dette har vi på Ullevål ventet på lenge», sier de. Vi vil jo også gjerne nå ut til hele bydelen. Ullevaal stadion er jo sentrum på Ullevål og Nordberg, sier Øiamo.

Egon-restauranten fungerer dessuten som hotellrestaurant for Thon. Derfor er det frokostbuffet hver dag, hele uka fra kl. 06.30, også for andre enn hotellets gjester.

Den første store prøven for restauranten blir cupfinalen 12. november. Da møtes Ålesund og Moldes fotballspillere på Ulleval-matta. Supporterne møtes kanskje på Egon.

— Men vi tar imot alle i restauranten, forsikrer Øiamo, som syns det blir moro med et skikkelig nordvestlandsoppgjør.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon