Helse Sør-Øst: – Nei til sykehotellet

Slik så det ut i januar. Tre måneder senere står stillasene fortsatt.

Styret i Helse Sør-Øst sa onsdag nei til sykehotell ved Radiumhospitalet. Denne beslutningen kan føre til søksmål fra Peab.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.04.2008 kl 12:38

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
ULLERN: – Vi mener at det ikke bør bygges. Når vi har så stramme rammer for investeringer, mener vi at det ikke er en riktig prioritering. Det er så mange andre prosjekter som er viktige for oss å få til, sa styreleder Hanne Harlem til NTB.

Akersposten skrev tidligere i år om byggearbeidene, som ble stanset da det ble kjent at de var satt i gang uten de nødvendige godkjenninger eller finansiering. Arbeidene var begregnet å koste 125 millioner kroner.

Styrets avgjørelsen kan nå føre til en millionkrangel mellom Radiumhospitalets eier, Rikshospitalet, og entreprenøren Peab, som det er inngått en kontrakt med i forbindelse med byggingen.

Peab har tidligere fremmet et krav om 28 millioner kroner i erstatning dersom byggingen skrinlegges, et krav sykehuset ikke har godtatt.

Styret i Helse Sør-Øst understreket i går at det ikke legges hindringer for at Rikshospitalet kan skape et sykehotelltilbud ved Radiumhospitalet ved hjelp av andre finansieringsmåter.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse