ANNONSE
Annonse

- Helt andre problemstillinger

Jubilerer: Foreløpig ingen sprudlevann i glassene, men neste lørdag starter jubileumsfesten. Her velleder Torbjørn Togstad fra venstre og Bjørn Ekstrøm. Foto: Kristin Tufte Haga

– Da Øvre Grefsen vel ble stiftet var det blant annet dårlige veier og kampen for vann- og kloakk som sto på agendaen, forteller velleder Torbjørn Togstad.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

GREFSEN: 27. August 1929 ble Øvre Grefsen Vel stiftet

— og nå skal 80-års jubileet feires 25. september.

Høyspentsaken

Store saker de siste årene har blant annet vært høyspentsaken, hvor også vellet sto i front for få gravd ned høyspentlinjen fra Akebakken og ned til Grefsenplatået og Sverre Enevolds plass. Linjen er nå lagt i jorden.

— Vellet har også i sin tid fått bygget trappa opp til Lachmanns vei, og sørger for snørydding og vedlikehold av denne. Flerbruk av Myrerjordet er også en sak vi er engasjert i, og som det arbeides med videre fremover. Og tillegg andre lokale saker, sier velleder Torbjørn Togstad.

Veier og vann- og kloakk

Men da vellet ble stiftet

— og i tiårene fremover var det helt andre saker som sto på agendaen.

— De første tiårene var det blant annet bedre veier, veibelysning og vann- og kloakk som var kampsakene. Også selve postfunksjonen jobbet vellet for å få bedre etablert i nærområdet. I dag er heldigvis problemstillingene helt andre, sier velleder Torbjørn Togstad, som gleder seg til jubileumsfesten for alle medlemmene.

— Den blir selvsagt holdt på Folkets Hus i Myrerveien, og som vellet for en tid tilbake kjøpte seg inn i. Det var viktig for oss å investere i Folkets Hus, for på den måten blant annet å sikre at bydelen har et forsamlingslokale, og at ikke også denne eiendommen blir et utbyggingsprosjekt. Vi har også foretatt opprusting av huset etter at vellet kjøpte seg inn, forteller Togstad, og legger til at på jubileumskvelden skal Werner Heimdal, som også har skrevet ned Vellets historie, holde festtalen. Og ifølge festkomiteen så er det noen ledige plasser igjen til jubileumsfesten.

I dag har Øvre Grefsen Vel 270 betalende medlemmer.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse