Helt bak mål: Fotballbane plages med søppel og hærverk

Politiet ber foreldre ta mer ansvar:

Slik har det sett ut rundt kunstgressbanen i Kjelsåsmyra. Disse skurene skal ifølge kilder brukes som oppholdssted for ungdom. Igjen ligger ølflasker, klær og mengder med søppel.

Hærverk og forsøpling i Kjelsåsmyra skremmer og irriterer. Politiet ber folk melde fra.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.08.2014 kl 14:20

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

I skurene i enden av kunstgressbanen i Kjelsåsmyra har det i lenge vært et problem med hærverk og forsøpling. I sommer har det blitt verre. FOTO: Fotomontasje

KJELSÅS: Forsøplingen og hærverket ved kunstgressbanen i Kjelsåsmyra har eskalert i sommer. Det forteller kilder Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med. Det skal dreie som ungdom som kommer kjørende til Myra, og etterlater seg avfall fra mat og alkoholkonsum.

Kjelsåsmyra ligger mellom Myrerveien og Midtoddveien, sørøst for Kjelsås skole.

LES OGSÅ: Dette møtte Kjelsås-firma mandag morgen

Glasskår og ødelagt mål

Som bildet viser er et skur ved banen tatt i bruk som tilholdssted. Aktiviteten skal ifølge kildene foregå på kveldstid, og det kan være ungdom både under og over 18 år involvert. Foreldre forteller at de ikke lar yngre barn gå gjennom friområdet alene lenger.

At det har blitt verre i sommer, bekrefter fotballeder i Kjelsås IL, Dag Halvorsen, overfor Nordre Aker Budstikke. Lagringsskuret idrettslaget brukte ved banen ble så hyppig brutt opp at de sluttet å bruke det tidligere i år.

I sesongen bruker Kjelsås IL kunstgressbanen hver ettermiddag til trening for de yngre lagene. I helgene er det kamper, eller uorganisert idrett på feltet.

- Nå etter sommeren har vi vært der og plukket glasskår, og nettet i et av målene var klippet ut, sier Halvorsen.

LES OGSÅ: Kjelsås trenger én million til banevarme

Brukes i storefri av Kjelsås skole

Han mener det er hyggelig at feltet, som eies av Bymiljøetaten men disponeres av Kjelsås IL, brukes av mange.

- Men det er synd å oppleve sånt som dette. Spesielt når idrettslaget har brukt så mye penger på å få banen i stand.

Også Kjelsås skole bruker området som uteområde for 5. til 7. klasse i storefri. På grunn av skolestart denne uka har skolen naturlig nok ikke tatt i bruk området ennå. Rektor Mette Rasmussen sier at også skolen er lite fornøyd med at området tilgrises på denne måten. De har et tett samarbeid med Kjelsås IL i forbindelse med bruken av området, og skolen vil undersøke forholdene før elevene slipper til på egenhånd.

LES OGSÅ: Barn i livsfarlig lek på taket av Kjelsås skole

Rusproblematikk i bydelen

På Majorstuen politistasjon har de ikke hørt om aktiviteten i Kjelsåsmyra.

- Vi har vært mye rundt i bydelen i sommer, uten å finne ungdommer. Kjelsåsmyra er et område vi ikke har vært klar over, sier Bente Uglem, politispesialist i forebyggende enhet ved Majorstuen politistasjon.

Fordi politiet ikke har vært klar over Kjelsåsmyra som tilholdssted for ungdom før nå, har de ingen kjennskap til om det er lokal ungdom eller unge utenfra som har benyttet Kjelsåsmyra som oppholdssted.

- Vi ønsker at de andre brukerne skal melde fra til oss når dette skjer, og anmelde hærverk. Først da kan vi gjøre noe med det, sier hun, og understreker at politiet fremover vil holde oppsyn med det nevnte området.

Uglem mener foreldre må følge bedre med på ungdommene sine, særlig ved start på ny skole, og tørre å si fra.

LES OGSÅ: Høyt forbruk av alkohol, hasj og røyk blant ungdom i Oslo vest

- Bli kjent med klassekamerater og foreldre, og følg med på hva ungdommene gjør. Mange ungdommer opplever nok å få litt for mye ja hjemme. Det å si nei som forelder er faktisk å bry seg, sier hun.

I vår var det problem med rusbruk på ett trinn ved Engebråten og Nordberg skoler. Dette tar politiet svært alvorlig, og jobbet tett med skolene og bydelen om rusforebyggende tiltak. I høst vil de være til stede på foreldremøter og følge godt med på ungdoms- og videregående skolene i bydelen.

LES OGSÅ:

- Foreldres alkoholvaner er vårt siste tabu

Alkoholrus er en trend blant ungdomsskoleelever

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse