– Helt greit å drikke vann

Prosjektleder Kjell Engh tar en slurk av drikkevannet fra Langli vannbehandlingsanlegg. Han forsikrer at det er helt trygt å drikke, selv om det kan se annerledes ut. 7. mai får om lag 35.000 innbyggere det samme vannet i springen.
Foto: Alexander Synstad

I løpet av 2009 skal du få bedre og sikrere forsyning i springen. I mellomtiden må du tåle litt annerledes drikkevann. Hva synes du? Kommentér saken her.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.04.2008 kl 08:58

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
SVENSTUEN: Vann- og avløpsetaten (VAV) er i gang med en kjempesatsing i Oslo vest. Iløpet av de nærmeste årene skal pumpestasjonene på Ris og Svenstua bygges om og utvides. Det skal legges nye hovedledninger. Et nytt høydebasseng skal bygges på Vettakollen. VAV lover bedre og sikrere vannforsyning.

Men det får noen konsekvenser. 7. mai tas pumpestasjonene på Ris og Svenstua ut av drift. Langlia vannbehandlingsanlegg tar over forsyningen fra Oset-anlegget fram til 2009.

Vannet vil se litt annerledes ut. VAV forklarer at vannstrømmen i noen av ledningene vil bli snudd. Dermed løsner belegg i rørene. I en kort periode fører det til mer partikler i vannet. Vannet fra Langlia har også mer farge og noe annerledes smak. Det inneholder nemlig mer organisk materiale.

Prosjektleder Kjell Engh forsikrer at folk ikke har noe å frykte. Om lag 35.000 innbyggere blir berørt.

– Sjekk vannet

– Helsemessig blir vannet helt trygt å drikke. Men før du setter i gang med hvitvasken, er det lurt å sjekke vannet. Ellers vil vi utføre regelmessige analyser av vannet.

Han får bekreftende nikk fra fungerende smittevernoverlege Frantz Leonard Nilsen.

– Vannet blir helt tilfredsstillende, sier han.

De vestligste og nordlige deler av Oslo vest blir berørt. Fra Sørkedalen og ned langs Lysakerelven. Videre vil abonnentene i langs Ring 3 til Mærradalsbekken og nordover til Hovseter merke at drikkevannet kommer fra et annet sted. Innbyggere i Slemdal, Ris og vest for Rikshospitalet og over til Kringsjå vil også bli berørt.

Nye ledninger

Innbyggerne langs Skogryggveien vil i størst grad merke prosjektet på kroppen. Det planlagte drikkevannsbassenget på Vettakollen, skal få vann fra Svenstua. Dermed må hele veien graves opp. Hver husstand får provisorisk vannforsyning.

Engh håper det blir minst mulig trøbbel for beboerne langs veien.

– Det er klart trafikksituasjonen vil endre seg. De vil få en del ulemper. Arbeidene vil bli ganske omfattende. Vi håper det går så smertefritt som mulig.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse