ANNONSE
Annonse

TEST: Sony Ericsson W995

Helt sjef på stranda

W995 har muskler i massevis.

Med Sony Ericsson W995 blir det aldri kjedelig på stranda.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.06.2009 kl 15:50

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

AMOBIL.NO: Titt og ofte kommer det telefoner som får frem godfølelsen når de pakkes opp av esken. Langt mer sjelden er telefoner som faktisk klarer å leve opp til et lovende førsteinntrykk.

Sony Ericsson W995 er en slik telefon. Her følges et lekkert ytre opp med alt du trenger av funksjoner og masse moro.

Les også testen av den billigere lillebroren - Sony Ericsson W715

Form og funksjon

W995 er en skyvetelefon. Her har Sony Ericsson pakket alt så bra sammen at selv om skjermen er stor og tastene i toppklasse, så er størrelsen svært lommevennlig.

Det eneste vi har å utsette på utformingen er at snarveistastene på høyre side av telefonen sitter litt tett, og at volumtasten er i minste laget.

Menyene er i god Sony Ericsson-tradisjon enkle å bruke. En finesse av nyere dato er såkalt trådet SMS, som gjør at du får samlet tekstmeldingene dine som samtaler for hver kontakt du kommuniserer med.

Les også Amobils test av Nokias toppmodell N97

Semi-proff

Noen rendyrket profftelefon er W995 ikke. Du kan for eksempel ikke vise eller redigere vanlige dokumentformater.

Men den har det som trengs også for vanlig forretningsbruk, slik som synkronisering, e-post og nettleser. Funksjoner som Wi-Fi og GPS gir også plusspoeng på proff-kontoen.

Her finner du alle spesifikasjonene

Multimediamonster

Sony Ericsson har vært helt i toppklasse med multimediatelefonene sine i Walkman-serien. W995 er i skrivende stund den råeste Walkman-telefonen, og en av de aller mest underholdende telefonene å få kjøprt.

Musikkspilleren er kanskje den beste på markedet. Ikke bare er den lekker og enkel å bruke - lyden er også i toppklasse. I tillegg har du en drøss av nyttige og underholdende funksjoner som TrackID og Voice Transform.

Les mer om TrackID her

Er ikke musikk nok underholdning, har du hele syv spill å velge blant, noen av dem styres for øvrig ved å bevege på telefonen.

Kameraet har hele 8 megapikslers oppløsning, noe som er i toppklasse. Om bildene kanskje ikke er de aller beste vi har sett, så er bildekvaliteten definitivt bedre enn hva de aller fleste andre mobiltelefoner klarer å hoste opp.

Det eneste minuset på underholdningsfronten er videoavspilling. Siden DivX-formatet ikke støttes, må du konvertere filmene før du eventuelt kan se spillefilm på telefonen.

Videoinnspilling er heller ikke et område hvor W995 briljerer, til det er oppløsningen hakket for lav.

Her finner du alle mobiltestene til Amobil.no

Minijack!

En skamplett i Sony Ericssons Walkman-historie har vært fraværet av inngang for minijack.

Med W995 har endelig Sony Ericsson fått en vanlig telefon med minijack, Nå kan du bruke dine egne hodetelefoner eller koble telefonen rett på stereoanlegget uten kronglete overganger.

Her kan du diskutere mobiltelefoner

Kjøp deg stillhet

Hodetelefonene som leveres med W995 er svært behagelige å bruke. Det som er virkelig interessant, er at de er aktivt støyreduserende.

Bakgrunnsstøy som motordur eller vindstøy blir effektivt nøytralisert bare ved å skyve på en liten bryter på ledningen til hodetelefonene. For mange kan bare denne ene funksjonen alene gjøre telefonen verdt å kjøpe.

Guide: Slik unngår du mobilfellene i ferien

Ikke gratis moro

Som du kanskje har skjønt har vi ikke noe problem med å anbefale W995. Den er god å bruke og har det meste av funksjoner. Den oser kvalitet, men byr allikevel på mer moro enn de fleste andre telefoner.

Gratis er moroa imidlertid ikke. Skal du ha en av de beste mobiltelefonene for vanlige brukere, må du hoste opp noen tusenlapper. W995 er heller ingen rendyrket profftelefon.

Er du ute etter de heftigste tekniske spesifikasjonene eller skal installere en drøss med prgrammer, bør du heller kikke på Symbian- eller Windowsbaserte telefoner.

For de resterende 95 prosent av befolkningen er W995 intet mindre enn en herlig telefon.

Du finner en mer omfattende test av Sony Ericsson W995 på Amobil.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse