Annonse: Matkomfort

Ny matkasse i Oslo: Hemmeligheten ligger i sausen

NÅ I OSLO: – Jeg ville ha noe bedre enn det jeg fant i de vanlige matbutikkene, sier Henrik Isaksson, kokk og gründer bak Matkomfort.

– Da jeg, som er kokk, trengte hjelp med å lage mat i hverdagen, tenkte jeg at andre også kunne ha behov for det, sier Henrik Isaksson. Dermed var Matkomfort født – matkassen for deg som ønsker kvalitet, inspirasjon og variasjon. Rett og slett god mat.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.05.2016 kl 12:40

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

TIPS FRA MATKOMFORT

Før den første matkassen fra Matkomfort kommer til din dørterskel, kan du teste ut disse nyttige ideene fra Henriks eget kjøkken:

Slik kan du løfte og komplettere hverdagsmaten Matkomfort er opptatt av å kombinere smaker. Alt handler om å få fram en balanse mellom sterkt, søtt, surt og salt.

Hvis du bruker for eksempel gulrot eller gul løk, får du en naturlig sødme i maten. Det viktige er å smake seg fram, salt heller litt flere ganger og ikke gi deg før du er fornøyd.

Fire tips fra Henriks kjøkken:

  • 1. Lime og sitron – Vil du tilføre syre til middagen presser du ut saften og vil du ha smaken av sitronen/limen river du skallet.
  • 2. Chili – forhøyer alltid smaken. Et tips er å hakke chili og tilsett 2/3 japansk soya og 1/3 fiskesaus. Drypp gjerne sausen over råstekte grønnsaker, passer både til kjøtt, fisk og kylling.
  • 3. Olivenolje – du trenger to typer: en til å steke i, og en smaksrik, mer eksklusiv. Denne brukes i salater, slynges inn i pasta eller til å toppe middagsretter – bruk den som et krydder.
  • 4. Pepperkvern – skaff deg minst én god pepperkvern, gjerne én til svart og én til hvit pepper. Det er to helt ulike opplevelser å pepre med nykvernet pepper framfor å bruke ferdig kvernet. Flytt gjerne pepperkvernen fra bordet til kjøkkenbenken.

Til leserne på Nab.no har Matkomfort et eget kampanjetilbud:
100 kroner avslag på de fire første leveringene. Oppgi koden "Aker" når du bestiller, så får du kampanjepris.
Her kan du bestille!

I Stockholm har Matkomfort levert matkasser siden 2008. Nå har kokk og gründer Henrik Isaksson tatt med seg hele familien og konseptet og flyttet til Oslo. Han har stor tro på at Matkomfort vil treffe en nisje her hos oss.

– Hvorfor?

– Fordi jeg tror Oslo-folk vil ha god mat, som er enkel å lage og som er noe annet enn det man finner i andre matkasser og vanlige butikker, sier Henrik.

Til leserne på Nab.no har Matkomfort et eget kampanjetilbud: 100 kroner avslag på de fire første leveringene. Oppgi koden "Aker" når du bestiller, så får du kampanjepris. Her kan du bestille!

Den ekte sausen

Riktige og gode råvarer er viktig for Matkomfort. Men det aller viktigste er sausen.

– At sausen er det aller beste med maten vår, er en tilbakemelding vi setter pris på. For sausen er jo det eneste vi selv lager fra bunnen av. Det andre får man med på kjøpet, sier han og forklarer:

– Man må gjerne være litt interessert i mat, sette pris på god mat og kjenne forskjellen på hjemmelagd saus og fabrikksaus. Da er Matkomforts matkasse helt riktig, sier Henrik.

Kokken snakker entusiastisk om hvordan en god saus forvandler en middag fra god til utsøkt.

– Det er viktig å gjøre dette riktig, gjerne slik man gjorde det før når man lagde en god saus. Skal man bruke buljong, koker man for eksempel en hønsebuljong først, sier han.

– Og står det hvitløk på boksen, er det fersk hvitløk. Står det timian, er det fersk timian. Dette gjør det hele litt dyrere, men ikke veldig. Smaken derimot, er mye bedre!

– Kvaliteten er aller viktigst for oss. Våre kokker lager sausen uke for uke i vårt eget kjøkken. Dette er ferskvare, sier Henrik.

Fokus på miljø og lite svinn

Sausene er altså fundamentet i Matkomforts konsept. Resten av maten i kassene, kjøtt, fisk, grønnsaker og annet, er mer eller mindre kortreist mat fra østlandsområdet. For å gi et eksempel på kvaliteten, forteller Henrik at alt storfe og svin leveres fra Strøm-Larsen, og da skulle oppgaven være i de beste hender.

Planlegging er viktig når Matkomfort går løs på en ny uke.

– I Stockholm forbereder vi 18.000 porsjoner hver uke, og det skjer nesten helt uten svinn. Det er noe vi jobber veldig mye med. Her er det nøye planlegging! Vi kaster omtrent ingenting, sier han.

– Og når maten når kunden, har de det de behøver, i riktige porsjoner. Da slipper man å sløse med god mat.

Henriks store mål er å gi kundene varierte, sunne og gode smaksopplevelser, hjelp i hverdagen og mindre grunn til å ty til kjappe og usunne løsninger.

Se Henriks mattips i faktaboksen på denne siden!

Kampanjetilbud

Til leserne på Nab.no har Matkomfort et eget kampanjetilbud: 100 kroner avslag på de fire første leveringene. Oppgi koden "Aker" når du bestiller, så får du kampanjepris. Her kan du bestille!

Se videoen – slik fungerer Matkomfort: