Anmeldelse: Bionic Commando (PS3/X360)

Henger ikke helt med

Nathan Spencer har verdens mest avanserte arm, men strekker likevel ikke til.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.06.2009 kl 09:30

SPILLVERKET.NO: Det er ikke godt å si hvorfor spill-protagonister ofte skal være mest mulig tøffe i trynet.

Det virker som om det går sport i å gjøre hovedpersonene til uspiselige antihelter, enten det er prinsen av Persia, Private Grayson i Resistance: Retribution eller den moderne drittsekk-utgaven av Sonic.

Helten i Bionic Commando er også ganske ufyselig, men om det er på grunn av

— eller på tross av

— at det er Faith No More-vokalist Mike Patton som har hovedrollen er jeg ikke sikker på. Nathan Spencer, som hovedpersonen heter, er i hvert fall konstant gretten og sytete.

Og det blir litt slitsomt i lengden.

KONKURRANSE: Spillverket trenger deg

Som Jack Bauer

I hovedpersonens forsvar er det kanskje ikke så rart at han er bitter

— han har nemlig blitt fengslet bare fordi han har en mekanisk arm.

I ettertid av hendelsene i det første Bionic Commando-spillet har myndighetene i Federal States of America bestemt at mennesker med mekaniske kroppsdeler skal bannlyses.

Dermed har staten tatt både friheten og armen til Nathan, selv om han tidligere har vært i lang og tro tjeneste for landet.

Likevel blir myndighetene tvunget til å trygle ham om hjelp når terrorismen truer, omtrent som hver gang Jack Bauer blir fengslet i 24

Første glimt av Max Payne SE BILDER

Mekanisk Spiderman

Armen til Nathan har den fiffige egenskapen at den kan skyte ut en vaier som kan feste seg til det aller meste. På den måten er det mulig å klatre og svinge seg som en slags mekanisk Spiderman.

Spillet tar deg gjennom en ødelagt by full av veltede skyskrapere og raserte motorveier, og det imponerer rent visuelt, ikke minst på grunn av lyseffektene.

Les også: Australia vil blokkere nettspill

Langtekkelig

Dødelig radioaktivitet, vann og usynlige vegger fungerer som barrierer alle steder der utviklerne ikke vil at spilleren skal gå. Disse fellene gjør at Bionic Commando ikke er særlig tilgivende overfor feilsteg.

Hver gang du havner i en lomme med radioaktivitet, utfor et stup eller ned i et vann blir du tvunget til å starte fra forrige lagringspunkt.

Hver bidige gang du dør blir du tvunget til å overvære en nitrist og langtekkelig lasteskjerm.

Jeg lurer fælt på hvem som kom på idéen å lage en 3D-modell av håndkontrollen spilleren allerede sitter med i fanget

— og bruke den som eneste blikkfang på lasteskjermen.

Her finner du alle våre spillanmeldelser

Amatørmessige feil

Spillet skjemmes også av noen små, men amatørmessige feil. Det hendte flere ganger at dialoger ble kuttet midt inni fordi jeg uten å vite det nådde punktet mellom to brett, eller fordi en mellomsekvens startet.

Ikke minst skjedde det i en de viktigste dialogene helt på slutten hvor historien var i ferd med å bli rullet opp.

En slik feil er i utgangspunktet utilgivelig, men med den historien Grin her presterer å levere var det kanskje like greit.

Blottet for høydepunkter

Bionic Commando er på mange måter et greit actionspill, men som dessverre er blottet for overraskelser eller høydepunkter.

Som oppfølgeren til en klassiker skuffer det, selv om spillet ikke er direkte katastrofalt. Det hadde bare fortjent å bli så mye bedre.

Spillet gjennomfører et par gode idéer for hvordan å løse det å kunne svinge seg i tredimensjonale omgivelser, men det skorter likevel på å gjøre dette til en helhetlig, underholdende opplevelse.

Verken presentasjonen eller grunnmekanikkene imponerer spesielt, og da blir det fort vanskelig å konkurrere i dagens spillmarked.

Les hele anmeldelsen av Bionic Commando på Spillverket.no

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...