Miljørally: Henning får kronprinsen som kartleser

PÅ LAGET: Knapt noen har kjørt mer hydrogenbil i Norge enn Thor Henning Olsen (t.v). Han deltar i rallyet som er tilrettelagt av blant annet Gøril L. Andreassen og Bjørnar Kruser, begge i miljøorganisasjonen Zero. (Foto: Øivind Skar)

Sammen med H.K.H. Kronprins Haakon skal Henning Solberg innvie Hydrogenveien mellom Oslo og Stavanger

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.04.2009 kl 14:35

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

KLAR: Thor Henning Olsen skal kjøre en av de 30 Mazda RX8 som skal gå i testdrift på hydrogen i Norge i tre år. (Foto: Øivind Skar)

Se bildet større

HYNOR: Rallyet markerer åpningen av hydrogenveien i Norge. (Foto: Øivind Skar)

Se bildet større

STAVANGER: Den første hydrogentankestasjonen åpnes på Forus i Stavanger. (Foto: Øivind Skar)

Se bildet større

RALLY-PRINSEN: Når Henning Solberg starter i miljørallyet for nullutslippsbiler i Oslo mandag 11. mai, sitter selveste kronprinsen i kartleserstolen.

Kronprinsen skal guide Solberg til Drammen hvor samferdselsminister Liv Signe Navarsete står klar til å åpne nok en hydrogentankestasjon.

EVS Rally Viking, med blant annet bilorganisasjonen KNA, Norges Bilsportforbund, Norstat, EVS 24, HyNor og miljøorganisasjonen ZERO som viktige støttespillere, markerer åpningen på den lenge etterlengtede hydrogenveien fra Oslo til Stavanger.

Politikerslalåm

Fra hovedstaden skal rallyet, som har samlet 26 deltagere fra ni land, innom alle hydrogentankestasjonene på veien til Stavanger.

Hvert av stedene legges det opp til lokale arrangementer/fartsprøver. I Kristiansand skal det eksempelvis kjøres politikerslalåm mens bakkeløp står på programmet i Langangen.'

Hydrogenveien har som mål å gjøre det mulig å kjøre utslippsfritt med hydrogendrevne biler hele strekningen fra Stavanger til Oslo. På sikt skal hydrogenveien knyttes til Europa via Göteborg.

— For å begrense klimaendringene må vi bytte ut dagens fossile drivstoff med klimavennlige drivstoff, som batterier og hydrogen, sier Gøril L. Andreassen, transportpolitisk rådgiver i ZERO.

Miljøvennlig gøy

— Med dette rallyet vil vi vise at el- og hydrogenbiler er praktisk mulige å bruke på lengre avstander og under tøffe forhold. Dessuten vil vi vise at det som er miljøvennlig også kan være gøy, opplyser Andreassen.

Kronprinsen vil også delta under den offisielle åpningen av kongressen EVS 24 i Stavanger 14. mai. EVS 24 handler om miljøvennlig og utslippsfri transport.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse