Henter ikke juletrærne

Jon Eirik Einarseveen og Christian Pettersen solgte tidligere juletrær ved Homendammen. Nå kan ikke lenger Oslofolket sette de gamle juletrærne sine utenfor døren og vente på at de blir plukket opp.

Juletrærne blir ikke lenger hentet sammen med søpla. Nå skal trærne nemlig resirkuleres.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.01.2008 kl 12:55

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Renovasjonsetaten har tidligere plukket med seg juletrærne sammen med annet avfall, men nå vil de gjenvinne trærne til jord, forteller informasjonssjef Kristin Bergersen til Østlandssendingen.

- Dette har vært en ekstraservice som vi ikke har tatt betalt for. Men juletrær er ikke noe enkelt avfall å få med seg i våre renovasjonsbiler, sier Bergersen.

Trær til jord

Dette betyr at de mange tusen eneboligeierne i Oslo må kaste juletrærne sine selv. Grunnen til dette er at Renovasjonsetaten vil gjenvinne trærne til jord. Da kan de ikke lenger hente dem sammen med annet restavfall, og ber deg levere det til hageavfallsmottakene på Grefsen, Smestad eller Grønnmo.

Etaten har også satt opp ekstra containere ved mottakene på Brobekk og i minigjenbruksstasjonen i Sofienbergparken.

Prøvde i fjorOgså i fjor forsøkte Oslo kommune å få folk til å levere juletrærne til kompostering, men etter massive protester valgte de allikevel å hente trærne.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse