Her ble rumensk bande pågrepet

Tomten har blant annet blitt vurdert som barnehage.

Gjemte tyvegods i kommunal hytte på Sogn.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.09.2009 kl 09:11

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

I denne hytta pågrep politiet syv rumenere etter at de fant blant annet verdifulle klokker ig smykker.

SOGN: Rumenerne ble pågrepet på lørdag da en politipatrulje undersøkte tips om at en kommunal hytte i Sognsveien 82 var ulovlig okkupert, melder VG og Aftenposten i dag.

Da patruljen kom til stedet, møtte de åtte rumenere på stedet. To kvinner og fem menn i alderen 19 til 25 ble pågrepet og siktet for grovt heleri, men den antatte hovedmannen klarte å komme seg unna.

Politiet har ennå ikke klart å få fatt i mannen i 20-årene.

- Vi skulle gjerne hatt tak i ham, særlig fordi forklaringene fra de pågrepne tyder på at han hadde en mer sentral rolle, sier politiadvokat Morten Reppen til Nordreakerbudstikke.no. Han vil ennå ikke gå ut med et signalement av mannen.

Har du tips i saken? Kontakt redaksjonen på redaksjon@nordreakerbudstikke.no

Ansett som verneverdig

Den kommunale hytta rett nedenfor Solvang kolonihage har stått forlatt med gjenspikrede vinduer, og er ifølge offentlige journaler fra Eiendom- og byfornyelsesetaten (EBY) verneverdig. Tomten har tidligere blitt vurdert som barnehage.

Hytta var nå brutt opp og brukt som bolig for de unge rumenerne, og politiet fant en rekke gjenstander som stammer fra innbrudd i bolighus og biler i Oslo nord og vest, de fleste sporet tilbake til august og september.

- Vi fant en god del verdifulle smykker og klokker, i tillegg til digitale kameraer og et digitalt videokamera. Dette er åpenbart tyvegods, sier Reppen.

Bildene og filmene på kameraene viser personer med norsk bakgrunn. En mobiltelefon har blitt sporet tilbake til et innbrudd i Claus Borchs vei for noen dager siden, mens en GPS ble stjålet fra en bil i Bestumveien natt til fredag.

Nekter straffskyld

Den 19 år gamle kvinnen som i går ble varetektsfengslet i fire uker, skal ha vært i Norge i én måned. Hun nekter straffskyld.

- Hun har forklart at hun bodde i huset i to døgn og at gjenstandene hun hadde, tilhørte henne, sier forsvarer Eric Lindset til VG.

Morten Reppen fremhever overfor Nordreakerbudstikke.no at de pågrepne rumenerne alle var på utkikk etter jobb, og noen av jentene vurderte også å trekke til gata. Det er derfor svært usannsynlig at de verdifulle gjenstandene er deres personlige eiendeler.

Han mener det er for tidlig å si om banden er del av en større tyveriliga.

- Men de er en del av det miljøet vi sliter med i forhold til vinningskriminaliteten i Oslo. Det er klart at her er det et eller annet system på ting. Jeg tror ikke det er første gang vi ser noe til personen som stakk av, og vi tror også at vi kan ha kommet borti ham i forbindelse med en tidligere sak, sier Reppen.

Har du tips i saken? Kontakt redaksjonen på redaksjon@nordreakerbudstikke.no

Nordreakerbudstikke.no kommer tilbake med mer.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse