ANNONSE
Annonse

Her blir det bare 400 meter mellom «samme» butikk

Rimi Kjelsås i Marsveien blir Coop Prix i uke 5. Det er bare 400 meter til den eksisterende Coop Prix-butikken i Midtoddveien. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Det blir høy Prix-konsentrasjon på Kjelsås til neste år. Nå er det klart hva de resterende Rimi-butikkene i Nordre Aker blir til etter Coops ICA-oppkjøp.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.10.2015 kl 13:00

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NORDRE AKER: Da Coop tidligere i år kjøpte opp ICAs virksomhet i Norge, ble raskt Rimi på Storo omgjort til Bunnpris, fordi Coop ble pålagt å selge 93 butikker på landsbasis for ikke å bli for dominerende lokalt.

Coops omlegging til egne kjeder tar imidlertid lenger tid. De første ICA- og Rimi-butikkene har blitt til Coop-kjeder, men omprofileringen vil ikke være ferdig før godt inn i 2016.I følge Osloby har bare 10 av 47 butikker endret navn hittil.

Prix, tett i tett

Eksisterende Coop Prix i Midtoddveien (krysset Kjelsåsveien/Grefsenveien) fortsetter som tidligere, til tross for at den får en navnesøster bare 400 meter ned Grefsenveien (i Marsveien 2).

Nå er det imidlertid klart at de to Rimi-butikkene i Marsveien på Kjelsås og i Maridalsveien på Korsvoll, blir omprofilert til Coop Prix.

Rimi Kjelsås blir Coop Prix i uke 5, mens Rimi Korsvoll blir Coop Prix uka etter, i uke 6.

Dermed blir det to Prix «tett i tett» på Kjelsås. For i krysset Grefsenveien/Kjelsåsveien/Midtoddveien, har Coop hatt en Prix-butikk i mange år.

Det er kun 400 meter mellom dagens Prix Kjelsås, og den nye Prix Kjelsås som åpner i Marsveien. I følge Google Maps bruker du fem minutter mellom de to butikkene om du tar beina fatt.

Nordre Aker Budstikke henvendte seg derfor til Coop. Vil dagligvarekjeden drive to «identiske» butikker så nær hverandre, eller vil oppkjøpet føre til at kjeden legger ned en av butikkene?

Lise Mette Kjellberg, kommunikasjonsrådgiver i Coop Norge, beroliger dem som måtte frykte at sin nærmeste forsvinner.

Begge butikker vil nemlig drives som Prix fra 2016.

Rimi Korsvoll i Maridalsveien blir omprofilert til Coop Prix i uke 6. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Tre ganger Mega i Nordre Aker

Tidligere denne uka kunne Nordre Aker Budstikke fortelle at Rimi Nydalen i Torgbygget blir utvidet og gjort om til Coop Mega.

Det sa Nydalen-utvikler Avantor, da de også avslørte hvilken restaurant som åpner med uteservering ved Nydalen, til våren/sommeren (Les om den nye restauranten med stor uteservering her!).

Coops første omprofilering av en en tidligere ICA-butikk til egen kjede i Nordre Aker, skjedde da ICA Supermarked på Storo Storsenter ble til Coop Mega 17. september.

Rimi i Nydalen blir en utvidet Coop Mega-butikk til neste år. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Butikken fikk blant annet selvbetjeningsløsning for å gjøre handlingen mer effektiv for kunder som skal handle litt.

En uke senere fulgte populære ICA Supermarked på Ullevaal stadion. Den butikken åpnet dørene som Coop Mega 24. september.

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse