ANNONSE
Annonse

Her endte elgen sine dager

Elgen ble skutt i en hage på Grefsen. LESERFOTO

– Den må ha krysset Gre fsenveien for å komme inn til hagen der den ble skutt, så det var vel ikke trygt for hverken elgen eller bilister. Han var nok bare sulten stakkars, sier en leser til Nordre Aker Budstikke.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.02.2018 kl 16:33

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

GREFSEN: Nordre Aker Budstikke skrev mandag 5. februar om en elg som hadde slått seg til i en hage på Grefsen. Før helgen ble det også observert elg i en hage på Tåsen.

I etterkant har flere lesere meldt om elgobservasjoner i boligområder i nærheten.

Skutt

Onsdag 7. februar måtte en ung elg bøte med livet, etter å ha vandret rundt på Grefsen. Men det er uvisst om det er samme unge elgen som lokalavisa har skrevet om de siste dagene.

– Elgen endte dessverre sine dager i Engveien. To menn med refleksvest skjøt elgen onsdag, og fraktet den bort Alt gikk veldig fort og profesjonelt for seg, så jeg tror ikke elgen led. Den må jo da ha krysset Grefsenveien for å komme inn til hagen der den ble skutt, så det var vel ikke trygt for hverken elgen eller bilister. Han var nok bare sulten stakkars, sier leseren som har sendt oss disse bildene.

LES OGSÅ: Hundeiere - Skjerp dere! Flere rådyr bitt og skadet av løsbikkjer

Elgen ble transportert bort på henger. LESERFOTO

Tøft for viltet

Seksjonssjef i Bymiljøetaten, for Nordmarka, Knut Johansson, forteller:

– Jeg kan bekrefte at det ble skutt en elg på Grefsen, onsdag. Dette var en kalv som enten hadde kommet bort fra kua, eller at kua var død av ukjente årsaker. Kalven var visstnok i veldig dårlig form, så vedkommende på vakt valgte avliving som beste utvei. En trist affære i en vinter som bare blir tøffere for viltet. Snømengden har vært stigende siden en god stund før jul, men problematisk for dyrene har det vært i rundt en måned.

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse