Her er årets bil

VANT: Opel Insignia knep seieren foran Ford Fiesta. (Foto: Øivind Skar)

Det endte så knepent som mulig i konkurransen Årets Bil for 2009.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.11.2008 kl 13:00

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

NUMMER TO: Ford Fiesta. (Foto: Øivind Skar)

Se bildet større

NUMMER TRE: VW Golf. (Foto: Øivind Skar)

Se bildet større

ÅRETS BIL: Utnevnelsen kan bidra til et løft for en bilprodusent som nylig søkte den tyske regjeringen om krisehjelp.

Opel Insignia vant med ett poeng foran Ford Fiesta i Årets Bil-kåring.

– Dette var slett ikke overraskende, og jeg kan klart leve med at Opel Insignia vant foran Ford Fiesta, sier konkurransens eneste norske jurymedlem, Rune Korsvoll i NAF-bladet Motor. Korsvoll hadde Ford Fiesta som favoritt foran Opel Insignia.

– Insignia representerer bortimot en revolusjon i forhold til utgående modell. Den er stor og spennende med et høyt sikkerhetsnivå. Likeledes kommer Opel med en "grønn" utgave med ekstra lavt forbruk og utslipp i forhold til bilens størrelse, påpeker Korsvoll.

– Mitt valg av Fiesta på topp henger sammen med at Fiesta har en enda tydeligere miljøprofil, men så er bilen også mindre enn Insignia, forsetter Korsvoll.

Første skritt

Opel Insignia ankommer Norge ved årsskiftet. Den blir første folkebil som kan lese trafikkskilt og varsle føreren om dem. Mange trafikkyndige tror at dette kan være første skritt mot en bilteknologi hvor bilen passer på farten selv og regulerer den ned til gjeldende fartsgrenser om ikke føreren selv gjør det.

Å vinne konkurransen om Årets Bil gir naturlig nok et ekstra markedføringspush gjennom et helt år. Og som vanlig var deltagelsen upåklagelig, hele 37 biler stilte til start.

Til tross for at Volvo er først ute med å tilby et antikollisjonssystem som stanser bilen helt om en ulykkessituasjon skulle oppstå i byfart, holdt ikke det engang til å nå finalen. Volvo strøk på miljøprofilen, mener Korsvoll.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse