Her er det første resultatet av Coops Ica-kjøp

NY BUTIKK: Mandag var det stengt, men nye skilt er på plass. Tirsdag 14. april åpner Bunnpris i Rimis gamle lokaler på Storo. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Tirsdag åpner Bunnpris ny butikk på Storo, etter at Coop ble tvunget til å selge Rimi-butikken som lå der.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.04.2015 kl 23:18

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

STORO: De gamle, røde Rimi-skiltene ved butikken på platået ved Storo-krysset har de siste dagene blitt skiftet ut med Bunnpris' gule og svarte logo.

Og prøvde du å gjøre mandagshandelen din her, møtte du en stengt dør. En plakat på døra forteller imidlertid at «ny» butikk åpner tirsdag 14. april.

Coop kjøper ICA, må selge butikker

Bakgrunnen for at den tidligere Rimi-butikken nå blir Bunnpris, er Coops oppkjøp av Ica Norge. Overtakelsen skal ifølge E24.no ha kostet 2,5 milliarder kroner.

De tidligere Ica- og Rimi-butikkene vil i løpet av året, og neste år, bli omprofilert til Coop-kjedene Extra, Prix eller Mega.

LES OGSÅ: Vil utvide Rema 1000 Skeidbanen

For å redusere markedsdominansen må imidlertid Coop selge 93 av sine butikker på landsbasis til henholdsvis NorgesGruppen og Bunnpris. I Oslo er kjeden pålagt å selge 3-4 butikker.

Én av disse er Rimi på Storo som fra tirsdag blir Bunnpris. Alle de øvrige Rimi- og Ica-butikkene i Nordre Aker vil bli innlemmet i Coop-konsernet.

– Det ser slik ut ja, men jeg kan ikke si med hundre prosent sikkerhet at ingen av dagens butikker blir nedlagt, har kommunikasjonsdirektør i Coop Norge, Kristin Paus, tidligere sagt til Nordre Aker Budstikke.

Liten forskjell for kundene, og ikke søndagsåpent

Det har ikke lykkes Nordre Aker Budstikke å komme i kontakt med Bunnpris-kjeden mandag ettermiddag, for å få svar på spørsmålet om hvordan kundene vil oppleve sin «nye» butikk. Så vi ser til dinside.no som omtalte butikkomleggingen søndag.

– Kundene vil ikke merke så mye til dette med det aller første, sier kjøpmann Christian Lykke til Dinside.

LES OGSÅ: Legger ned bankfilialer og lanserer nytt konsept

Han forteller videre, på generelt grunnlag, at Bunnpris ikke kaster varer fra Rimis gamle sortiment i søpla. En periode kan man derfor finne «Rimi-varer» på Bunnpris.

Bunnpris har flere søndagsåpne butikker i Oslo, men så lenge lovverket om søndagsåpne butikker ikke er endret, vil ingen av de nye Bunnprisbutikkene være søndagsåpne.

LES OGSÅ: – Derfor bør det være søndagsåpne butikker

Venter med omprofilering fra Rimi og Ica til Coop

Konkurransetilsynet vil endelig godkjenne Coops Ica-kjøp når de 93 butikkene er solgt og overtatt av Norgesgruppen og Bunnpris. Først da vil dagens Ica-eide butikker bli integrert i Coop.

– Utrullingen av nye butikker vil begynne kort tid etter det. Men vi vil nok være langt inn i neste år før de 450 butikkene er omprofilert til Coop. Når butikkene i Oslo står for tur er foreløpig veldig usikkert. Den planen legges nå, har Kristin Paus i Coop tildligere sagt til Nordre Aker Budstikke.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse