- Her er det godt å være

Ensom? Ingen grunn til å sitte alene i julen.

Terapihund: Iben er en terapihund, og koser seg i fanget til Rønnaug Wassvik, ved siden av Gerd Sandgård.

- Hva skulle jeg gjort uten dette stedet? sier Gerd Sandgård (89) fra Ullevål Hageby.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.12.2013 kl 13:40

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Julepyntet: Det er allerede pyntet til jul på kommunens trygghetsavdeling på Romsås: Fra v. foran: Vera Braskerud (90), Nordstrand, i rødt Sina Jensen (66) Stovner, med terapihunden Iben, Rønnaug Wassvik (85) Sagene, Gerd Sandgård (89) Ullevål Hageby, Elsa Endresen (96) Bøler, og Gerda Johnsen (92) St. Hanshaugen. FOTO: Foto: Kristin Tufte Haga

OSLO/ROMSÅS: Det er en trivelig stemning rundt frokostbordet i kommunens trygghetsavdeling på Romsås. Blide, eldre damer, som alle er storfornøyde med at de kan komme hit, og bo her kanskje noen dager, eller kanskje noen uker. Gerd Sandgård (89) fra Ullevål Hageby har hatt flere opphold på trygghetsavdelingen.

- Har nesten ikke familie

- Jeg har nesten ikke familie, og da er det så godt å kunne komme hit i perioder. Her treffer jeg mange hyggelige mennesker, både beboere og de som jobber her. Jeg vet faktisk ikke hva jeg skulle gjort uten dette stedet, sier Gerd.

De andre damene rundt bordet nikker samtykkende. «Luftige og lyse lokaler», «fantastisk utsikt», «god mat», «fin service og servering», «kan ikke få det bedre», er noen av superlativene de hyggelige og blide damene kommer med.

- Jeg venter på rehabiliteringsopphold. Hadde jeg ikke kunne komme hit i forkant, vet jeg ikke hvordan jeg skulle klart meg hjemme alene, sier Sina Jensen (66) fra Stovner.

Else Endresen (96) fra Bøler har ikke bodd på trygghetsavdling før, men dette blir nok ikke siste gangen.

- Dette er alle tiders - her kan jeg slappe av og samle krefter, sier Else.

Da avisen er på besøk, er det ingen mannlige beboere der, men det bekymrer ikke kvinnene.

- Nei, bevare meg vel! Vi har det da hyggelig likevel, vi jentene, understreker Gerd.

Lindeberg og Nordseter

I tillegg til trygghetsavdelingen på Romsås, finnes også to til i Oslo, en på Lindeberg, og en på Nordseter. Avdelingen på Romsås har nylig flyttet fra Tåsen - avdelingen tar i mot beboere fra hele Oslo. Og avdelingsleder Helene Fossum tar gjerne imot flere.

- Ja, her har vi god plass. Vi kan ta imot 27 beboere. Ingen grunn til å sitte alene i julen, her blir det tradisjonell julaften med god mat og drikke. Nissen kommer også, inviterer Fossum.

Trygghetsavdelingen ligger i samme bygg som Romsås Sykehjem. I første etasje er også butikksenter, med blant annet apotek, bibliotek, og bad med basseng.

- Et opphold på trygghetsavdelingene kan være opp til tre uker, og kan gjentas så ofte som det er plass. Det er bare å ringe, tlf. 810 000 30, oppfordrer Helene.

- Jeg blir til over nyttår, og jeg skal feire julaften her, kan Gerd fortelle.

- Så hyggelig, det skal jeg også, legger Else til.

Og flere er det plass til!

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse