ANNONSE
Annonse

Her er det nesten fullt

Kun to studier på Universitetet i Oslo har ledig plass.

Universitetet i Oslo brøt loven da de ikke lot en student dele semesteret i to. Nå kan de klage inn saken for Likestillings- og diskrimineringsnemnda. Foto: Arkivfoto

Vil du snappe opp en ledig plass på Universitetet i Oslo til høsten, bør du være interessert i religion.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.07.2013 kl 14:20

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO: Universitetet i Oslo er landets største lærested, men studieplassene fylles likevel opp fort.

Denne uken offentliggjorde Samordna Opptak svarene på vårens skolesøknader, og det er bare to studier på UiO som har ledig plass, nemlig teologi og kristendom, samt profesjonsstudiet innenfor samme fag.

Flere av høgskolene i Oslo har ingen ledige plasser. Dette gjelder Lovisenberg diakonale høgskole, Norges idrettshøgskole, Norges veterinærhøyskole og Politihøgskolen.

Les også: Anh studerer seg til sikker jobb

Ledig på Bislett

Høgskolen i Oslo og Akershus har ledige studieplasser på flere linjer, men de fleste er på studier som foregår på Kjeller. Ønsker du å studere på gamle HiO på Bislett, er det bare ledig i ingeniørfaget for bioteknologi og kjemi.

Samordna Opptak sine nettsider kan du se oversikt over alle ledige studieplasser i Norge. Fra lørdag klokken 9.00 går det an å søke på de ledige plassene.

Strengt på Politihøgskolen

Politiutdanningen ved Politihøgskolen (PHS), som bare hadde juss- og siviløkonomutdanning foran seg på lista over studier med flest førstevalgssøkere i mai, fant om lag 900 søkere kvalifiserte etter å ha tatt inn over 1.500 personer til opptaksprøver.

Kriteriene er de samme som før, men skolen er blitt strengere i vurderingen av blant annet fartsovertredelser på søkernes rulleblad.

- Vi har praktisert en strammere vurdering av vandel innenfor det regelverket vi har, samt vært strengere når det gjelder den samlede vurderingen av personlig egnethet. Til sammen har dette medvirket til at vi har kommet ut med samme antall kvalifiserte søkere ved årets opptak som i fjor, til tross for flere søkere, sier Laila Mjelde ved Politihøgskolen til ANB.

Les også: Politihøgskolen jobber for å rekruttere flere med minoritetsbakgrunn

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse