Her er det nye postkontoret

5000 postkontorer har blitt til 30 - Kjelsås postkontor stengt etter 113 år

Ikke: Ikke særlig fornøyd med stengingen av Kjelsås postkontor, fra venstre Torhild Fahre og susan Gibbs. FOTO: Kristin tufte Haga

De aller siste kundene gikk inn døren til Kjelsås postkontor, minutter før klokken 12.00 i dag. Så stengte dørene til eget "kontor" i 113 år - for godt.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.09.2013 kl 13:53

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Siste: De aller siste kundene til Kjelsås Postkontor på vei inn, fra venstre Torhild Fahre og Susan Gibbs. FOTO: Kristin Tufte Haga

Se bildet større

Coop: Kjelsås postkontor er nå blitt til "Post i butikk" i Coops butikklokaler i Midtoddveien. FOTO: Kristin Tufte Haga

KJELSÅS: Torhild Fahre og Susan Gibbs var noen av de aller siste som gikk inn på Kjelsås Postkontor i Kjelsåsveien, i dag. Klokken 12.00 stengte nemlig dørene for godt.

- Skrekkelig

- Dette er helt skrekkelig. Jeg har vært kunde her i åresvis, og synes det er veldig trist at dørene nå stenges her i Kjelsåsveien, sier Susan Gibbs fra Kjelsås.

- Jeg har tatt med blomster til de ansatte, her har jeg blitt tatt imot av god personlig service, sier Gibbs.

LES OGSÅ: LEGGER NED POSTKONTORENE

Torhild Fahre fra Grefsen er helt enig med Gibbs.

- Det er nesten så jeg ikke finner ord for hvor trist jeg nå synes det er at postkontoret stenger, legger Fahre til.

- Men vi får vel bare venne oss til å bruke post i butikk på Coop, sier damene, som er noen av de aller siste kundene til Kjelsås postkontor.

113 år

Ifølge Mads Yngve Storvik, informasjonsdirektør i Posten, så er nærmest Kjelsås postkontor en historisk bauta i området - postkontoret på Kjelsås vært åpent helt siden 1900.

- Ja, i 1900 åpnet Kjelsaas poståpneri, på Kjelsås togstasjon, og i forbindelse med at Gjørvikbanen åpnet. I 1917 ble det Kjelsås postkontor, kan Storvik fortelle.

Han kan også fortelle at på det på det meste var 5000 postkontorer i hele Norge, mens det per i dag kun er 30 kontorer igjen.

Tilgjengelighet og åpningstid

I brevet som posten har sendt ut i forkant til sine kunder, står det blant annet: «Posten er opptatt av å være mest mulig tilgjengelig for deg som kunde. Med å legge om ditt postkontor til Post i Butikk får du lengre åpningstid og bedre tilgjengelighet. Vi ønsker det velkommen til Kjelsås Post i butikk, Coop Prix Kjelsås, Midtoddveien 2.»

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse