ANNONSE
Annonse

Her koster det mest å kjøpe

Kvadratmeterprisene i Nordre Aker er blant de høyeste i byen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP (ILLUSTRASJONSFOTO)

Kanskje ikke overraskende er kvadratmeteren dyrest på Frogner og på St. Hanshaugen. Men høye gjennomsnittspriser i bydelene nærme Marka også.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.07.2016 kl 10:51

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NORDRE AKER: Tirsdag skrev E24.no at det er i de østlige bydelene i Oslo at boligmarkedet er som aller hetest.

For eksempel, i Nordre Akers nabobydel Bjerke har boligprisene økt med 15,1 prosent det siste året, med nå gjennomsnitts kvadratmeterpris på 51.500 kroner.


LES OGSÅ: Vil gjøre om gammel butikk til bolig

12,9 prosent økning

Men for de bydelene som Nordre Aker kanskje ofte blir sammenlignet med, så viser siste oversikt over boligprisene at Nordre Aker-kvadratmeteren har hatt en økning på 12,9 prosent i løpet av de siste 12 månedene. Sammenlignet med Ullerns 10,9 prosent og Vestre Aker 11,3 prosent.

LES OGSÅ: Så mye eiendomsskatt betaler vi i Nordre Aker

Nordre, Vestre og Ullern

Kvadratmeterprisen for de tre bydelene er for Nordre Aker gjennomsnitlig 66.600 kroner, Ullern 63.700 kroner og Vestre Aker 58.200 kroner.

Kvadratmeterprisen er gjennomsnitt av de siste seks månedene.

Her ses østlige deler av Nordre Aker bydel, fra Grefsen Stasjon-bebyggelsen nederst, og Grefsenkollveien, med Grefsenkollen restaurant på toppen av kollen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– I Oslo har prisen steget med hele 13,4 prosent siste 12 måneder og 47,8 siste 5 år. For leiligheter isolert var gjennomsnittsprisen i Oslo i juni 63.100 kroner pr kvadratmeter noe som betyr at prisene har steget det siste året med 13,5 prosent. Landsgjennomsnittet for leiligheter viser en økning på 8,5 prosent siste året, skriver eiendomsmeglerfirmaet Krogsveen.

Statistikken er et samarbeid mellom Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn.no. Den utarbeides etter siste måneds slutt og omfatter boliger som annonseres på Finn.no.

LES OGSÅ: Kjøpesenteret kan få 250 nye naboer

Dyrest

Mens det er dyrest på Frogner og St. Hanshaugen med henholdsvis 76.382 og 72.987 kroner per kvadratmeter. Her kan du lese hele saken på E24.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse