ANNONSE
Annonse

Suberb stasjonsvogn:

Her er gigant-Skoda-en

Superb får mer plass enn Passat.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.09.2009 kl 10:25

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Stasjonsvogn-versjonen av Skoda Octavia er blitt en populær modell. Forventningene er derfor solide når også storebror Superb kommer som stasjonsvogn.

Den nye Skoda Superb stasjonsvogn er vel 4,8 meter lang og har hav av plass.

Bagasjerommet er på 633 liter, som økes til hele 1865 liter med baksetet slått ned. Det er i særklasse best bagasjeplass i storbilklassen, ifølge Møller-konsernet.

I tillegg til stor plass har Superb stasjonsvogn noen praktiske løsninger: Lasteterskelen i bagasjerommet er bare 60 centimeter over gateplan. En forlengelse av bagasjeromsgulvet kan trekkes ut for å beskytte lakken ved inn- og utlasting.

Utstyrsmenyen er også brukbar, og inkluderer blant annet trådløs dør- og tenningsnøkkel, elektrisk bakluke og god belysning av området rundt bakluken når den er åpen. Et todelt panorama soltak sørger for utsikt og følelsen av lys og luft under kjøring.

Flere motoralternativer

Når den nye Skoda Superb stasjonsvogn lanseres kommer den med fem motoralternativer

— to dieselmotorer og tre bensinalternativer.

Dieselmotorene har begge et sylindervolum på 2.0 liter. Den ene har pumpedyseteknologi og yter 140 Hk, mens den andre versjonen har common rail og yter 170 Hk.

Begge dieselmotorene har dieselpartikkelfilter.

Tilbudet av bensinmotorer starter med en 1.4 TSI direkte innsprøytingsmotor. Til tross for det relativt lave sylindervolumet gir den fra seg 125 Hk.

Alternativene er en 1.8 TSI på 160 Hk eller toppmotoren 3.6 FSI V6 med 260 Hk og et dreiemoment på 350 Nm.

De fleste motorversjonene kan leveres med enten sekstrinns manuell girkasse eller en automatisk DSG-girkasse. Også permanent firehjulstrekk er tilgjengelig på flertallet av versjonene.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse