Høstmote:

Her er høstens kåpetrend

Her er høstens kåpetrend

JUKS: Pels er trendy, også den uekte varianten. Til venstre leopardmønstret jakke i akryl fra H&M til kroner 499, til høyre fuskepelsjakke med belte i livet fra H&M til kroner 699.

For å stenge høstkulda ute kan du pakke deg inn i en av høstens trendkåper.

Tekst:

Publisert:

Kjølige kvelder øker lysten til å krype under skinnfellen og inn i pelskåpa.

— Enten man liker det eller ikke, så er det mye pels på catwalken denne høsten også. Det skal gjerne være voldsomt og prangende. Dolce&Gabbana har en knallrosa, pompøs pelskåpe, opplyser moteredaktør i Costume, Hege Aurelie Badendyck.

Trives du ikke med tanken på at kåpen din engang har vært levende, kan du gå for fuskevarianten.

— Naturen inspirerer i høst. En fuskepels gir den ultimate villmarkslooken, mener pressesjef for H&M i Norge, Vibeke Holann.

- Skuldrene viktig

Variantene av kåper i ull og andre varme materialer er også mange.

— Denne høsten er skuldrene viktig, også på kåpefronten. Kåpene har markante skulderputer, feminine puffermer eller spesielle sømdetaljer som fremhever skuldrene.

— Sørg for en smal, markert midje for at ikke helheten skal bli for voldsom, anbefaler Badendyck.

Midjen krever også oppmerksomhet.

— Mange kåper har belte i livet. Beltet kan være i samme materiale som kåpen selv, men med kontrastfarger og -materialer får du ettertrykkelig understreket den klassiske 40-tallssilhuetten, fortsetter hun.

Kamelfargen tilbake

En del kåper har overdimensjonerte partier

— enten svære skuldre, voldsomme slag eller iøynefallende materialer.

Fargene går ifølge Badendyck mye i grått og svart, men også beigetoner. Spesielt kamelfargen har kommet sterkt tilbake denne sesongen.

— Flere motehus har falt for de milde fargetonene, og satt den kamelfargede kåpen sammen med andre sand- og naturtoner, slik at hele antrekk går i samme nyanser, forklarer hun.

Hennes favoritter denne sesongen er designet av Stella McCartney.

— Hun har alt fra ultraminimalistiske kåper med supersmale, subtile belter i livet, til voluminøse kåper med markante belter.

Annonse
Annonse
Se bildet større

FARGER: Den klassiske trenchkåpen går aldri av moten, og Haust har satset på en fargerik variant i rødt og grønt til kroner 2499.

Se bildet større

DETALJER: Denne enkle ullkåpen fra Samsøe & Samsøe får særpreg med sine svarte knapper av snurret skinn. Kroner 2399.

Se bildet større

MIDJE: Mange av høstens kåper har fokus på midjen, som denne kåpen fra Epilogue med posefasong nederst og innsvingning i livet. Kroner 4200.

Se bildet større

MASKULINT: I høst har kåpene ofte et maskulint preg, som denne ullkåpen i "herrefasong" fra Bik Bok til kroner 699.

Se bildet større

GJENSYN: Boblejakken er tilbake denne sesongen, og en blekrosa variant som denne vekker definitivt minner fra 80-tallet. Boblekåpen får du for kroner 799 hos H&M.

Se bildet større

KRAGE: Overdimensjonerte partier er in i høst, og med en stor krage beskytter du dessuten halsen mot vær og vind. Her en kåpe fra Nümph til kroner 1199.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!