Høstmote: Her er høstens kåpetrend

JUKS: Pels er trendy, også den uekte varianten. Til venstre leopardmønstret jakke i akryl fra H&M til kroner 499, til høyre fuskepelsjakke med belte i livet fra H&M til kroner 699.

For å stenge høstkulda ute kan du pakke deg inn i en av høstens trendkåper.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

FARGER: Den klassiske trenchkåpen går aldri av moten, og Haust har satset på en fargerik variant i rødt og grønt til kroner 2499.

Se bildet større

DETALJER: Denne enkle ullkåpen fra Samsøe & Samsøe får særpreg med sine svarte knapper av snurret skinn. Kroner 2399.

Se bildet større

MIDJE: Mange av høstens kåper har fokus på midjen, som denne kåpen fra Epilogue med posefasong nederst og innsvingning i livet. Kroner 4200.

Se bildet større

MASKULINT: I høst har kåpene ofte et maskulint preg, som denne ullkåpen i "herrefasong" fra Bik Bok til kroner 699.

Se bildet større

GJENSYN: Boblejakken er tilbake denne sesongen, og en blekrosa variant som denne vekker definitivt minner fra 80-tallet. Boblekåpen får du for kroner 799 hos H&M.

Se bildet større

KRAGE: Overdimensjonerte partier er in i høst, og med en stor krage beskytter du dessuten halsen mot vær og vind. Her en kåpe fra Nümph til kroner 1199.

Kjølige kvelder øker lysten til å krype under skinnfellen og inn i pelskåpa.

— Enten man liker det eller ikke, så er det mye pels på catwalken denne høsten også. Det skal gjerne være voldsomt og prangende. Dolce&Gabbana har en knallrosa, pompøs pelskåpe, opplyser moteredaktør i Costume, Hege Aurelie Badendyck.

Trives du ikke med tanken på at kåpen din engang har vært levende, kan du gå for fuskevarianten.

— Naturen inspirerer i høst. En fuskepels gir den ultimate villmarkslooken, mener pressesjef for H&M i Norge, Vibeke Holann.

- Skuldrene viktig

Variantene av kåper i ull og andre varme materialer er også mange.

— Denne høsten er skuldrene viktig, også på kåpefronten. Kåpene har markante skulderputer, feminine puffermer eller spesielle sømdetaljer som fremhever skuldrene.

— Sørg for en smal, markert midje for at ikke helheten skal bli for voldsom, anbefaler Badendyck.

Midjen krever også oppmerksomhet.

— Mange kåper har belte i livet. Beltet kan være i samme materiale som kåpen selv, men med kontrastfarger og -materialer får du ettertrykkelig understreket den klassiske 40-tallssilhuetten, fortsetter hun.

Kamelfargen tilbake

En del kåper har overdimensjonerte partier

— enten svære skuldre, voldsomme slag eller iøynefallende materialer.

Fargene går ifølge Badendyck mye i grått og svart, men også beigetoner. Spesielt kamelfargen har kommet sterkt tilbake denne sesongen.

— Flere motehus har falt for de milde fargetonene, og satt den kamelfargede kåpen sammen med andre sand- og naturtoner, slik at hele antrekk går i samme nyanser, forklarer hun.

Hennes favoritter denne sesongen er designet av Stella McCartney.

— Hun har alt fra ultraminimalistiske kåper med supersmale, subtile belter i livet, til voluminøse kåper med markante belter.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse