Ikke veldig mye nytt... Her er nye Golf GTI

 

Nye Golf GTI henter trekkene fra det vanvittige W12-konseptet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.09.2008 kl 12:30

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Et såkalt designstudie av nye Golf GTI vil bli vist på bilutstillingen i Paris som åpner fjerde oktober. Men mye tyder på at sjette generasjon GTI vil være temmelig lik konseptet som avdukes i Paris. Det viser en GTI-modell som får mange av de samme designtrekkene som VW Scirocco.

GTI henter også trekk fra det vanvittige W12-konseptet som VW viste fram ifjor. Det har dog over 600 hestekrefter, noe som ikke er tilfelle med sjette generasjons Golf GTI.

Hjulopphenget i GTI kommer med et elektronisk LDS-system (limited slip differential) som VW har kalt XDS. Systemet skal gi nye GTI forsterkede kjøreegenskaper. GTI kan leveres med adaptivt understell, akkurat som de dyrere Scirocco-modellene.

Nye GTI kommer med en 2,0 liters turboladet motor som yter 210 hestekrefter. Den får dermed 10 hestekrefter mer enn forgjengeren. Toppfarten er på 240 km/t, mens akselerasjonen fra 0-100 km/t er på rundt syv sekunder - omtrent som forgjengeren. Forbruket skal ligge på 0,75 liter pr mil ved blandet kjøring med et CO2-utslipp på rundt 178 g/km. Produksjonsstart er satt til våren 2009

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse