ANNONSE
Annonse

Tips

Her er oppskriften til en aktiv vinterferie!

Mulighetene for en aktiv vinterferie i Oslo er mange!

Du behøver ikke dra langt av gårde for å finne på noe morsomt å gjøre i skolens vinterferie. Her har du noen tips til ting å gjøre i Oslo denne uken!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.03.2010 kl 11:16

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO: Hvorfor dra på fjellet, når det er vinterføre som bare det i Oslo? Uteaktivitetene står i kø og venter på alle dem som har en etterlengtet uke ferie fra skole eller jobb. Og når du har vært ute en tur er det så mye deiligere å komme inn igjen etterpå.

Bor du i Oslo er mulighetene for noen bokstavelig talt rett utenfor døra, andre må kanskje ta buss, trikk eller bane, men pytt sann, det er jo ingen sak!

Du kan jo også sjekke avgangene på Trafikanten her

Pakk sekken med kakao og appelsin, her kommer noen tips!

Les detaljert oversikt på Friluftsetatens nettsider

Akebakke

Det finnes akebakker for alle slags ferdigheter, fra småbakker i kuperte parker til mer gispende fartsopplevelser fra Frogernseteren eller Grefsenkollen.

Er du mest opptatt av fart, kan du få dekket spenningsbehovet i Korketrekkeren, men husk at der må du virkelig bruke hue' når du setter utfor. Har du mindre behov for adrenalinkick, kan du i stedet ta kjelken eller akebrettet med til Damefallene på Tåsen, Havnabakken på Korsvoll, Ola Narr på Tøyen, eller Griser'n på Lambertseter. Og siden vi bor i Oslo, ikke København, er det ikke mer enn en nedoverbakke som skal til før man kan ha litt akemoro.

Men pass på da, ikke å ake rett ut på en vei. Selv veier med lite trafikk er farlige; bilførerne ser ikke nødvendigvis deg når du kommer skytende ut i veibanen i stor fart, selv om du tror du ser bilen!

Preparering i Korketrekkeren og Linderudkollen

Skøyteis

Skiløyper

Neppe noen annen hovedstad har så flotte langrennsmuligheter som Oslo. Nesten femti mil med skiløyper i marka nær byen byr deg på fine forhold. Du kan ta trikken eller T-banen fram til skogkanten, og så er det bare å legge i vei. Du kan også spenne på deg skiene og få deg en bra liten skitur i flere av byens parker.

Sjekk ut prepareringsstatus for løypene i marka på Friluftsetatens nettsider!

Brett-akrobatikk

Har du lyst til å trikse med snøbrett eller twin tips-ski, kan du øve deg – eller imponere – i jibbeanlegget på Nedre Foss ved Akerselva. Helt gratis. Bare ta trikken til Grünerløkka.

Vil du heller kjøre nedover, er det også flere muligheter i Oslo. Prøv ut Oslo Skisenter i Grefsenkollen, eller Tryvann Vinterpark.

Innendørs

Når du har blitt kald på tærne, er det også innendørsmuligheter. Fotballmuseet på Ullevaal stadion holder åpent hver dag i vinterferien. Opplev norsk fotballs historie fra den spede begynnelse, da man brukte blæra til grisen for å spille på løkka, til de store triumfene til det norske landslaget.

Man kan blant annet gjenoppleve prestasjonene til bronselaget fra 1936, Bjørge Lilleliens elleville kommentarer etter seieren over England i 1991, Fotballjentenes EM-, VM- og OL-seire, Drillos storhetsperiode på 90-tallet og seieren over Brasil i VM 1998. I tillegg kan man drømme seg bort sammen med Ole Gunnar Solskjær til alle fotballspilleres store drøm: å bli fotballproff i Premier League.

Vil du se nye filmer, har Oslokinoene Colosseum, Eldorado, Saga og Ringen åpent hele dagen i vinterferien. Det blir fullt trøkk med filmgodbiter for barn og voksne fra tidlig morgen til sen kveld. Se for eksempel Disneys premièreferske «Prinsessen og frosken» (fra gjengen bak «Den lille havfruen» og «Aladdin»), eller få med deg Pelle Politibil, og bli med i kinokonkurranser. Se ferieprogrammet på Oslokino.no.

Været

Langtidsvarselet fra Yr.no viser at det holder seg stort sett pent i Oslo hele uka. Sjekk temperaturer og nedbør her!

LES OGSÅ: Kiting: Blåser gjerne bort i ferien

LES OGSÅ: Mannemote i bakken

BLI FAN AV NORDRE AKER BUDSTIKKE PÅ FACEBOOK

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse