Her er prisen på Lørenbanen

Foto: Arkivfoto

Sporveien Oslo har inngått byggekontrakt verdt flere hundre millioner.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.05.2013 kl 10:40

LØREN: T-banenettet i Oslo i det østlige Oslo skal utvides med 1,6 kilometer nytt dobbeltspor i tunnel mellom Sinsen og Økern.

Lørenbanen skal også gi en ny underjordisk stasjon på Løren.

Utbyggingen betyr at Grorudbanen og T-baneringen flettes sammen og tilbyr ruter til nye deler av områdene nord for sentrum.

- Utbyggingen av Lørenbanen vil ha storm betydning for de reisende i deres hverdag. Vi vil kunne utnytte banesystemets samlede kapasitet bedre enn i dag ved å kunne kjøre flere tog, og ser fram til å kunne tilby befolkningen et enda bedre kollektivtilbud på denne strekningen, sier konserndirektør Per Magne Mathisen i Sporveien.

LES OGSÅ: Skøyen i støpeskjeen

357 millioner

Skanska Norge inngått avtalen med Sporveien om totalt tre entrepriser til utbyggingen av Lørenbanen. Avtalen har en samlet verdi på 357 millioner kroner.

Mathisen er svært fornøyd med å kunne offentliggjøre avtalen med entreprenøren. Kontrakten innebærer at Skanska får ansvar for driving og sikring av fjelltunnel og stasjonshallen på Løren.

I tillegg skal det blant annet bygges bygges 470 meter med dobbeltspor i én tunnel, og 450 meter med enkeltspor i to øvrige tuneller.

Sporveien lister opp en rekke fordeler med utbyggingen av Lørenbanen. Blant annet påpekes det at den nye strekningen vil åpne for flere avganger i timen fra de østlige bydelene, og frigjøre kapasitet i sentrumstunnelen mellom Tøyen og Majorstua.

LES OGSÅ: Svindlet Ruter for over en halv million

Ferdig om 2,5 år

Det framheves også at trafikanter på Grorudbanen vil få kortere reisetid til stasjoner langs T-baneringen, samt at byutviklingen og de nye boligområdene på Løren vil få et ekstra løft.

Også stasjonene Vestli, Romsås og Stovner på Grorudbanen skal oppgraderes.

Byggestart for prosjektet er i juni, og Skanskas arbeid ventes å være ferdig i oktober 2015. Etter planen skal Lørenbanen åpnes i 2016.

LES OGSÅ:

Buss for bane på 4 Bergkrystallen: Én måned igjen

T-banen stenger: Titusener må ta bussen

Over fire måneder med skiføre

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon