Førsteinntrykk: Her er Samsungs nye flaggskip

Hovedmenyen er svært fingervennlig.

Samsung I900 Omnia er en av høstens mest etterlengtede telefoner,

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Startskjermen har en rekke småprogrammer på venstre side. Disse kan dras ut på skrivebordet.

Se bildet større

Telefonen snur automatisk skjermbildet slik at det passer til retningen du holder telefonen.

Se bildet større

Kommer i løpet av oktober.

Se bildet større

FØRSTEINNTRYKK: Samsung I900 Omnia

AMOBIL.NO: Telefonen er en opplagt konkurrent til suksesser som HTC Touch Diamond og Apple Iphone, og her er vårt førsteinntrykk.

Det første som slår oss når vi får telefonen i hånda er at den er stor. Den er litt mindre enn Iphone og en del større enn Touch Diamond, så den glir lett ned i lomma.

Vi er umiddelbart litt skuffet over materialvalget på telefonen. Ved første øyekast ser den ut til å være laget i metall, men her er det plastikk forkledd som metalldetaljer.

Under skjermen sitter det tre taster: Svare, legge på og en bekreftelsestast som også er en optisk mus. Dette er to færre taster enn Windows-telefoner flest er utstyrt med, så den mangler altså dedikerte tilbake- og hjem-taster.

Den optiske musen er for øvrig mulig å bruke til både muspeker og som en piltast du drar fingeren over.

Her finner du vår test av HTC Touch Diamond

Les også vår test av Apple Iphone 3G

Stor skjerm

Selve skjermen er stor, og dekker det meste av fremsiden på telefonen. Etter å ha brukt HTC Touch Diamond en stund virker den litt kornete, men dette kommer selvsagt mye an på hva du er vant til. Men at den er vesentlig mindre skarp enn HTCs beste skjermer er det ingen tvil om.

Skjermen virker likevel å være ganske lyssterk, og oppløsningen er tross alt rimelig høy. Dermed ser det ikke ut til å være noen praktiske problemer med å bruke den.

Startskjermen er i praksis lik den du finner på Samsung F480. Du finner en stolpe som minner om Windows Vista Sidebar på venstre side av skjermen.

Her har Samsung plassert en del småprogrammer, eller widgets om du vil, som gir deg rask tilgang til programmer som telefonboken, profilvalg, notater og en del annet praktisk.

Les også: Her er "millionær"-versjonen av Omnia

Fingervennlig

Utover dette finner du selvsagt en Start-meny, siden dette er en Windows-telefon. Her har alle valgene stor tekst, slik at det er lett å treffe dem med en finger.

Og det trengs, for telefonen har ikke pekepenn felt inn i dekselet. Dette er veldig uvanlig på telefoner med Windows Mobile.

Om du føler behov for å bruke en pekepenn følger det med en i pakken. Denne pekepennen kan festes til telefonen, slik at du ikke mister den så lett. Vårtførsteinntrykk er dog at denne ikke behøves for å utføre de vanligste oppgavene.

Hovedmenyen har store ikoner, og Samsung har brukt tid på å utvikle egne programmer som er fingervennlige. For eksempel finner du en egen musikkspiller, en egen vekkerklokke, en egen telefonbok og så videre.

I900 virker også ganske kjapp. Å åpne programmer går raskt, og når du avslutter dem eller hopper tilbake til startskjermen skjer dette uten plagsom ventetid. Hvor rask telefonen er i daglig bruk med flere programmer kjørende i bakgrunnen gjenstår selvsagt å se.

Les også: Se Samsungs helproffe moromobil

Snur skjermbildet

Telefonen snur for øvrig skjermbildet slik at det passer til retningen du holder telefonen i. Vi opplever at skjermbildet snur seg ganske raskt, og det tar vanligvis ikke mer enn et par sekunder fra du snur telefonen til skjermbildet vises riktig.

Vi merker oss at også startskjermen vil snu seg når du snur på telefonen. Dette var noe vi savnet på HTC Touch Diamond.

Ellers er det et lite irritasjonsmoment at Samsung har sagt nei takk til Mini-USB på denne telefonen.

Her er du nødt til å bruke selskapets egne ladere og datakabler, noe som kan bli en ulempe siden du er nødt til å ha med disse tingene overalt der du ferdes og trenger slikt. Vi savner også en utgang for 3,5 mm minijack.

På Amobil.no finner du flere nyheter om mobiltelefoner

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse