Sniktitt: Sony Ericsson Xperia X1i: Her er Sony Ericssons nye teknomonster

Legg merke til Panel-knappen.

Markedets mest høyoppløste skjerm er bare én av flere godbiter på Sony Ericsson Xperia X1i

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.10.2008 kl 16:30

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Kameraet til X1i.

Se bildet større

Panelmenyen hos X1i.

Se bildet større

Panelet med musikkspiller.

Se bildet større

Gjør et solid førsteinntrykk.

Se bildet større

FØRSTEINNTRYKK: Sony Ericsson Xperia X1i

AMOBIL.NO: Skjermen har en oppløsning på 800 x 480 piksler, som i dag er den høyeste oppløsningen du i skrivende stund kan få på en mobiltelefon.

Vi trenger vel knapt å si at vi lar oss imponere over detaljrikdommen skjermen klarer å presse ut av hvert enkelt bilde. Menyene er også krystallklare.

Under skjermen finner du et knippe menytaster. Her er det hele ti taster. Disse er imidlertid formet så diskrét at du knapt legger merke til de med mindre du ser nøye etter. Tastene er forholdsvis harde og gir fra seg en nokså høy klikkelyd.

Genial multifunksjon

Den mest geniale tasten på hele telefonen ligger midt på piltasten. I tillegg til å fungere som en vanlig OK-tast, kan du også bruke den til å navigere oppover og nedover i menyer ved å dra fingeren over tasten, noe som indikerer at den er berøringsfølsom. Denne funksjonen kommer godt med når du surfer på nettsider.

Ved å skyve skjermen opp kommer qwerty-tastaturet til syne. Denne delen av telefonen er svakt kurvet, slik at telefonen buer seg noe når den tastaturet er nede. Vi forestiller oss at dette er mer et designtrekk enn en ergonomisk nødvendighet. Men stilig, det er det.

Paneler

De seks panelene Sony Ericsson har laget til telefonen gir deg enkelt tilgang til de aller fleste funksjonene du bruker ofte på en mobiltelefon. Vi forestiller oss at mange vil finne Windows Mobile langt enklere å bruke med disse panelene.

Les også: Slik styrer du X1

Men du slipper på ingen måte unna de vanlige Windows-menyene, "Panel" til tross. Sony Ericssons egenkomponerte fingermenyer går nemlig ikke dypt. Med en gang du klikker på et av valgene på et panel, er du inne i de vanlige Windows Mobile-menyene, og du må i flere tilfeller opp med pekepennen for å navigere deg frem. Unntaket er mediegalleriet, som er laget i samme stil som hos Sony Ericssons vanlige telefoner.

Kjapp luring som har alt

Xperia X1i virker som en generelt kjapp telefon. Det eneste som gjorde oss utålmodige, var bytte av Sony Ericssons paneler. Her tar det godt over ett sekund før panelet du nettopp valgte er klart til bruk.

På papiret ser Xperia X1i ut til å ha nærmest alt: Wi-fi, super-3G, Edge, firebåndsstøtte, og GPS som loser deg rundt på ukjente steder.

Av annet interessant kan vi nevne at telefonen har 400 MB internminne. Når du kjøper telefonen får du også med et minnekort med 4 GB lagringskapasitet.

Med operativsystemet Windows Mobile får du (som vanlig) muligheten til å åpne og redigere Office-dokumenter som doc-tekstfiler og regneark på telefonen. Nettleseren Internet Explorer er også på plass. Sony Ericsson har imidlertid også installert nettleseren Opera. Vil du surfe billigere og raskere, er denne nettleseren å anbefale.

Xperia X1i har også et kamera, som kan ta bilder i 3,2 megapikslers oppløsning. Søkeren er kjapp, og henger godt med. Det er imidlertid ikke alltid så enkelt å ta bilder. Kameraknappen må trykkes hardt ned før telefonen knipser.

Godt førsteinntrykk

Førsteinntrykket av Xperia X1i svært positivt. Telefonen er både stilig og elegant..

Sony Ericssons egne paneler virker også svært forenklende. Panelene med ulike valg gjør det til en enkel sak å nå de funksjonene du selv synes er viktigst.

Det skader forøvrig heller ikke at telefonen er fylt til randen med teknologi.

De første eksemplarene av Xperia X1i vil i følge Sony Ericsson komme i butikkene denne eller neste uke. Prisen vil ligge på omtrent 6000 kroner uten abonnement.

Les hele saken på Amobil.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse