Golf R: Her er tidenes sterkeste Golf

 

270 hk under panseret og 0-100 km/t på 5,5 sekunder.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.11.2009 kl 13:50

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Nå kommer bilen til Norge med en prislapp på minst 660.290 kroner. Har du pengene, kan du bli eier av tidenes sterkeste Golf - hvis man ser bort fra spesialmodeller som ikke er serieproduserte.

Les også: Dette er Golf GTI W12 med 650 hk

R-en er i besittelse av en 270 hk sterk turbomotor, har permanent firehjulstrekk, 18 tommers aluminiumsfelger og diverse særpregede stylingdetaljer

Redusert utslipp

Den toliters turbomotoren er god for 350 Nm dreiemoment, men skal likevel kunne nøye seg med et forbruk på 0,85 liter per mil.

Sammenlignet med forgjengeren Golf R32 - med 250 Hk - er bensinforbruket redusert med over 20 prosent, takket være ny motorteknologi.

4Motion permanent firehjulstrekk er standard på Golf R, men du kan velge mellom sekstrinns manuell girkasse eller en sekstrinns DSG girkasse (et slags automatgir)

R-detaljer

Utstyrsmessig tar Golf R utgangspunkt i utstyrspakken til Golf GTI, men har i tillegg en helt spesiell front med store luftinntak og LED kjørelys.

Sortlakkerte bremsekalippere, et spesielt hekkskjørt med doble, midtplasserte eksosrør og sortlakkerte speil høres også med i R-drakten.

Inne i bilen sitter man i dype Recaro-stoler. Der vil eieren sannsynligvis glede seg over spesielle R-innredningsdetaljer.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse