Her er våre drømmemobiler

Sony Ericsson X1 Xperia

Dette mobilene vi drømmer om. Gjør du?

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

HTC Touch HD kan bli årets store hit.

Se bildet større

Sony Ericsson X1 Xperia

Se bildet større

Samsung I900 Omnia

Se bildet større

Samsung I900 Omnia

Se bildet større

DRØM: Sony Ericsson X1 Xperia er blant telefonene vi drømmer om.

AMOBIL.NO: Skal du ha ny telefon, men venter på det neste fete? Da er kanskje ventetiden straks over.

Frem mot jul får vi nemlig en bølge av nye telefoner å legge hendene på, og produsentene står bokstavelig talt i kø om å slippe sine neste flaggskip ut i butikkene.

Felles for samtlige er at de representerer en ny generasjon telefoner - trykkskjermgenerasjonen.

Til nå har trykkskjermtelefoner i store trekk vært klumpete, dyre og forbeholdt en brukergruppe som ellers går i slips og bryr seg lite om design og multimedia-funksjoner.

Den nye generasjonen trykkskjermstelefoner derimot er rettet mot ordinære brukere med store krav til både design, muligheter, pris og brukervennlighet.

Les hele saken på Amobil.no

Gigantisk skjerm

HTC Touch HD

En telefon som derimot er lansert er HTC Touch HD. Denne kom nylig som en bombe i, og kan trygt sies å konkurrere om tittelen "Årets mest spennende mobil".

Men med tanke på at Touch HD er utstyrt med like mye teknologi som en gjennomsnittlig romferge er det heller ikke helt uten grunn.

Her får du kanskje markedets råeste skjerm på 3,8 tommer med oppløsning på 480 x 800 punkter, i tillegg til et fem megapikslers kamera og Windows Mobile 6.1 med HTCs egenutviklede Touch Flo 3D-menyer.

På teknologisiden kan Touch HD by på HSUPA, som gir bredbåndshastighet ikke bare på datanedlasting, men også opplastning. GPS, Wi-fi, Edge og firebånds GSM-støtte er også på plass. Og underholdningen? Ikke noe problem, Touch HD har et internminne på 512 MB, bevegelsessensor og 3,5 mm minijack-utgang for bruk med ordinært hodesett.

Les også: Alt om HTC Touch HD

Telefonen er ventet før jul, men pris er ikke oppgitt.

Komplett tastatur

Sony Ericsson X1 Xperia

En annen godbit som er bekreftet allerede i oktober er Sony Ericsson Xperia X1. Den endelige lanseringsdatoen for det norske markedet er 30. oktober, så her er det bare å krysse av datoen.

X1 har i likhet med Touch HD en suveren skjerm. Om noe mindre med sine tre tommer har skjermen samme oppløsning på 480 x 800 punkter.

Kameraet har en oppløsning på 3,2 megapiksler, og i tillegg kommer et internminne på 400 MB, AGPS, Wi-fi, HSUPA og firebånds GSM-støtte.

Det skal også nevnes at X1 i tillegg til trykkskjerm har et komplett tastatur til disposisjon. Dette ligger gjemt bak skjermen, som kan skyves opp ved behov.

Les også: Sniktitt på Sony Ericsson X1 Xperia

I likhet med HTC har Sony Ericsson valgt å utvikle egne menyløsninger for X1. Disse ligger over Windows Mobile 6.1-systemet som ligger i bunn. Sony Ericssons løsning bruker forskjellige kategorier og menyvindu som menyene er inndelt i. Det skal være fullt mulig å endre, laste ned og lage egne menyvindu med et utvalg av funskjoner tilpasset ditt behov.

Les mer om hvordan menysystemet fungerer

Teknobombe

Samsung Omnia I900

Samsung er også med på leken, og har sin hittil feteste trykkskjermsmobil rett rundt hjørnet.

Denne sakker noe akterut spesfikasjonsmessig i sammenligning med Touch HD og Xperia X1, men er fortsatt en milepæl i forhold til de fleste ordinære telefoner på markedet i dag.

Det betyr ikke at Omnia skal avskrives - tvert imot. Telefonen har det meste av teknologi innabords, inkludert Wi-fi, GPS, super-3G og firebånds GSM-støtte. Et internminne på enten 8 eller 16 GB kommer også uhyre godt med, og kan gjøre Omnia til en sterk utfordrer til Apples Iphone.

I bunn har Omnia Windows Mobile 6.1, men Samsung har også valgt å lage egne menyer som langt på vei erstatter Microsofts opprinnelige.

Det produktbilder avslører er at disse skal ha form av en ikonmatrise på 3 x 4 ikoner, rimelig likt menyene på ordinære Samsung-telefoner.

Skjermen har en oppløsning på "fattigslige" 240 x 400 punkter, altså en fjerdedel av den til X1 og Touch HD, men er til gjengjeld rimelig stor med sine 3,2 tommer.

Det er forøvrig også verdt å nevne at telefonen har et 5 megapikslers kamera og FM-radio i tillegg til en rekke multimediamuligheter.

Les også: Samsung lanserer teknobombe

Telefonen er ventet å komme neste måned, i oktober. Prisen ser så langt ut til å stabilisere seg rundt 5600 kroner uten abonnement for 16 GB-utgaven i en rekke nettbutikker. Prisen på 8 GB-utgaven er ikke kjent.

Les om flere av våre drømmemobiler på Amobil.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse