Her er våre Iphone-favoritter

Tuner Internet Radio fungerer svært bra.

Her er Amobil-redaksjonens favorittprogrammer til Iphone.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.08.2008 kl 15:30

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Simplify gir deg hele musikkbiblioteket direkte.

Se bildet større

Shazam finner navnet på musikken.

Se bildet større

Facebook på Iphone kommer snart i forbedret utgave.

Se bildet større

Koi Pond - får deg til å slappe av.

Se bildet større

GUIDE: Apples App Store gir deg nye muligheter med Iphone.

AMOBIL.NO: I juli skjedde det en liten revolusjon for de som eide Iphone.

Apple åpnet endelig opp for å laste ned nye programmer, og siden har det kommet en flom av spennende titler. Noen gratis, andre for alt fra en liten til en stor penge.

Her har vi plukket ut de syv programmene som er mest populære i redaksjonen.

Les hele saken på Amobil.no

Slik installerer du

Å installere programmer på Iphone er en kjapp affære og gjøres fra programmet "App Store" på telefonen.

Om programmet er mindre enn 10 MB kan du laste det ned direkte over mobilnettet. Er det over 10 MB krever Apple at du har en Wi-fi-tilkobling tilgjengelig, slik at ikke installasjonsprosessen skal ta evigheter.

Les også: Apple håver inn på Iphone-programmer

Så snart programmet er kjøpt og lastet ned vil det komme opp et nytt programikon på skrivebordet. I ikonet vil du se en liten måler som viser hvor langt telefonen er i installeringsprosessen.

Telefonen kan være noe tregere i bruk mens dette pågår, men det bruker sjelden ta mer enn et par minutter.

Du kan også kjøpe og laste ned programmene direkte til Itunes på datamaskinen. Da overføres programmene neste gang du kobler til telefonen, og du slipper å betale for dataoverføringen.

Les også guiden: Fyll mobilen på et blunk

Mobile Chat

Iphone støtter ikke muligheten til å ha flere programmer åpne samtidig, men

Mobilechat gjør et godt forsøk.

Riktignok må du ha programmet oppe for å motta meldinger på direkten, men selv om du lukker programmet er du fortsatt tilgjengelig og meldinger som mottas vises så snart du åpner programmet igjen.

Alt du trenger å gjøre er å logge inn på det chattenettverket du bruker, og logge ut når du føler for det. Imens sørger Mobilechat for at du får meldingene dine.

Tuner Internet Radio

Iphone har ikke innebygd radio, men det gjør ingenting når du heller kan høre på nettradio. Her kan du velge mellom tusenvis av kanaler innen alle slags sjangre, og de fleste norske radiokanaler sender også over nettet.

Tuner Internet Radio kan brukes over mobilnettet, men krever at du er innen dekning av super-3G for å kunne levere en noenlunde god lydkvalitet på lydsignalene.

SimplifySimplify er et av de mest interessante programmene lansert for Iphone. Det gir deg nemlig full tilgang til musikksamlingen du har på datamaskinen hjemme.

ShazamOm du kjenner til Sony Ericssons Track-ID-funksjon kommer du til å elske Shazam. Dette gratisprogrammet lytter på musikken rundt deg og finner navn på sang, artist og album.

FacebookFacebook er blitt et stort fenomen både på datamaskin og mobil, og nå kan det bli det også på Iphone. Folkene bak Facebook tilbyr nå nemlig et gratis program som lar deg koble deg direkte opp mot Facebook fra Iphone uten å måtte gå via nettlese

Mobile FinderDette programmet lar deg bruke Iphone som ekstern lagringsenhet. Mange irriterer seg nok over at Iphone er så lukket som den er, og kun kan organiseres via Itunes. Mobile Finder gjør slutt på dette ved at du kan logge deg på telefonen via Wi-fi og legge inn de filene du vil.

Koi Pond

Det siste programmet vi vil nevne er ikke særlig grensesprengende, og har veldig liten nytteverdi.

Allikevel er i skrivende stund Koi Pond det mest populære programmet på hele App Store, noe som nok skyldes en kombinasjon av prisen på seks kroner og det at fisk i vann med dyrelyder gjerne virker avslappende.

Les mer på Amobil.no

Du finner flere guider på Amobil.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse