Her faller prisene minst

I hovedstaden sank boligprisene 2 prosent i juli måned.

Boligprisene opplever største nedgang i juli siden 2003. Men gladnyhet til alle i Oslo: I hovedstaden faller prisene minst.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.08.2007 kl 11:41

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Oslo: I juli gikk boligprisene ned med 2,2 prosent for alle boliger i landet sammenlignet med juni, mens prisene for eneboliger falt med hele 6,4 prosent. Det viser eiendomsmeglerbransjens boligprisstatistikk utarbeidet av analyseselskapet Econ på vegne av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes forening og finn.no

- Boligprisene faller litt mer enn ventet, sier sjeføkonom Kjell Senneset i Prognosesenteret til E24.

Det er utkantstrøkene som opplever det største prisfallet. Størst nedgang er det for eneboliger i Hedmark, Telemark og Trøndelag. Her falt boligprisene med hele 10 prosent i forrige måned. Men også i byene faller prisene. I Larvik og Fredrikstad faller prisene for eneboliger med 8 prosent. Larvik opplever også det sterkeste fallet i leilighetsprisene med en nedgang på 4 prosent.

- Det blir ikke noen tung bolighøst av det, men en del av de tyngste objektene vil ikke gå spesielt mye bedre, sier Finn Tveter, direktør for Norges Eiendomsmeglerforbund til E24.

Det minste prisfallet for eneboliger finner en i hovedstaden. Her falt prisene for juli med tre prosent, mens prisen på alle boliger falt med 2 prosent. Dette er likevel en kontrast til pristrenden en har sett de senere år.

Det er vanlig at prisene går noe ned om sommeren, men selv når prisene er sesongkorrigert sank de med 0,3 prosent i juli. Det vil si at både den faktiske prisutviklingen og den underliggende pristrenden er negativ.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for OBOS-leiligheter som ble omsatt i juli var 30 736 kroner. Det er 1 prosent lavere enn i juni i år og 11 prosent høyere enn i juli 2006.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse