Her får du fjellhytte under millionen

580.000 KRONER: Enkel hytte med 600 meter til vinterparkering, nær snaufjellet i Trysil. (Foto: Remax)

Drømmer du om hytte i fjellet? Vi har sjekket hva du får for under én million i populære områder.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.10.2007 kl 09:05

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

480.000 KRONER: Hytte på Ljøsheim, like ved Sjusjøen, på 36 m2. Åpent og fritt i veletablert hyttefelt. (Foto: Hedmark Eiendom)

Se bildet større

850.000 KRONER: Hytte på 49 m2 i usjenert skogsterreng på Blefjell nær snaufjellet, med 130 meter til helårsvei. (Foto: Kongsberg Eiendomsmegling)

Se bildet større

980.000 KRONER: I hyttetun på Skeikampen, men alle fasiliteter tett på, kan man få frittstående hytte eller vertikaldelt for under en million. (Foto: Eie eiendomsmegling)

Se bildet større

990.000 KRONER: Romslig hytte på Norefjell, 5 km fra skiheis og kort vei til Krøderen med badestrand. (Foto: DnBNor Eiendom)

Se bildet større

675.000 KRONER: Åpent og solrikt beliggende på Golsfjellet, med helårsvei og 32 m2 å bo på. (Foto: DnB Nor Eiendom)

Se bildet større

950.000 KRONER: 80 m2 hytte i høyfjellsterreng 900 m.o.h., 15 km nord for Hovden i Setesdal.

Se bildet større

750.000 KRONER: Hytte på Glåmos, nær Røros, med innlagt strøm og vei helt fram. (Foto: Eiendomsmegler 1)

Se bildet større

HYTTEDRØMMEN: En slik hytte som denne i Vestre Slidre, med utsikt mot Jotunheimen, er sikkert drømmen for mange. Dessverre er drømmen ofte for dyr.

Hytter til under en million kroner stiller i en klasse for seg. De er tradisjonelle og uglamorøse, svært ettertraktet av et stort publikum, og selges ofte mye raskere enn mer luksuriøse objekter.

Mange av meglerne vi har snakket med, forteller at hytter til under én million kroner er minst påvirket av renta. Mens salget nå stagnerer i høyere prisklasser, går det fortsatt unna med liv og lyst i billigsegmentet. I øyeblikket finner vi 384 fjellhytter til under en million på finn.no, og 136 på tinde.no. I år vil trolig 65 prosent av alle norske fritidseiendommer som selges, befinne seg i denne priskategorien, ifølge Opinion.

Trysil

Trysil kommune har mye å by på i alle prisklasser, også under millionen.

– Vi har en del eldre hyttefelt fra 1970-tallet. De har et omfattende skiløypenett og så kort vei opp til snaufjellet at selv en femåring klarer det, reklamerer eiendomsmegler Tom A. Granli hos Remax.

– Regn med en avstand til Trysil sentrum på mellom 15 kilometer og 4 mil, sier eiendomsmegler Stein Olav Engebakken hos Hedmark eiendom. De fleste rimelige hyttene i Trysil ligger på festetomt, med helårsvei til områdene, men ikke alltid helt til døra.

Sjusjøen

Selve Sjusjøen er for dyrt for maks-en-million-kjøperen, men Ljøsheim, noen få kilometer sør for Sjusjøen, er et godt tips.

– Her er det mange hytter til mellom 600.000 og 800.000, forteller eiendomsmegler Bodil Lien i DnB Nor Eiendom. Birkebeinerløypa går gjennom området, og løypenettet fører til Sjusjøen. Vinterveien som åpner i høst, mellom Sjusjøen og Ljøsheim, gjør området ekstra attraktivt.

– Nå blir det bare 6-7 kilometer å kjøre til alpinanlegget. Dette gir Ljøsheim et løft, mener eiendomsmegler Jan Erik Dahlsveen i Hedmark Eiendom.

Blefjell

- Vi har to skitrekk, men ikke alpinanlegg. Dette er først og fremst en bortoverski-destinasjon. Her kan du få hytte til under en million bare 600 meter fra skitrekket. Og med en halvtimes kjøring til Kongberg skisenter for dem som vil kjøre alpint, sier eiendomsmegler Jon Alvsaker i Kongsberg Eiendomsmegling. Nesten 80 prosent av hyttene i Numedal (inkludert Blefjell) og Øst-Telemark er av den tradisjonelle, enkle og relativt rimelige typen.

– For under en million får du 60 kvadratmeter eldre hytte, ofte med finere beliggenhet jo eldre hytta er, sier Alvsaker, som i motsetning til mange andre meglere mener at salget nå går tregere i dette segmentet.

– Helårsvei er et kritisk punkt. Folk ønsker å kjøre helt fram til hytta.

Skeikampen

På Skeikampen selges det stadig hytteleiligheter til under en million, enten enkeltstående enheter eller vertikaldelte bygninger som ligger tett sammen i tun. Her må man ofre stillheten og roen, men får til gjengjeld populære fasiliteter nær hytta – som hotell, spisesteder, alpinanlegg, ridning, golf.

– Det er bilvei helt fram, strøm, vann, kabel-tv og bredbånd. Olav Thons engasjement sikrer fortsatt utvikling, mener eiendomsmegler Bjørn Reinsbakk i Eie eiendom. Skeikampen ligger rundt en halvtimes kjøring fra både Hafjell og Kvitfjell – som har felles skikort med Skeikampen. Andre rimelige hytteområder i nærheten er i Vestre Gausdal, Tretten og Østerdalen. Helt nær Hafjell og Kvitfjell stiger prisene raskt.

Norefjell

– Det finnes hytter til under en million, sier eiendomsmegler Sverre Nielsen i DnB Nor, – men da er du avhengig av bil til heistraseen, og må gjerne gå de siste 200 metrene inn til hytta. Helt ned i 500.000 kan man komme på Norefjell, dersom man klarer seg uten strøm og innlagt vann.

Nesbyen

– Det er mange om beinet når vi selger rimelige hytter i Nesbyen, sier eiendomsmegler Jan Håkon Kvarteig i Ring Eiendomsmegling. Han forteller at hyttene ofte selges før det har vært fellesvisning.

– En enkel hytte på 40 til 60 kvadratmeter er typisk for prisklassen. Jo høyere opp på fjellet, desto færre kvadratmeter for prisen. Sommervann til yttervegg er typisk. Det er ofte strøm, men sjelden innlagt vann.

Geilo, Hemsedal og Gol

– Vi har vel bare et par stykker under millionen hvert år på Geilo. Da må du gi avkall på vintervei, strøm, vann og avløp, sier Christian Haatuft i Terra Eiendomsmegling.

Hemsedal har den samme mankoen på rimelige hytter, men på Gol er det litt bedre muligheter.

– Regn med minst et kvarters kjøreavstand til alpinanlegg i Gol eller Hemsedal, og at hytta enten mangler infrastruktur eller trenger mye oppussing. Vi har noen som ligger åpent og fint på nesten 900 moh, sier eiendomsmegler Jan Erik Øynebråten i DnB Nor.

Beitostølen

– Noen kilometer nedenfor Beitostølen er det muligheter. Det blir i så fall en enkel lavstandardhytte, med bratt vei opp til fjellet og alpinanlegget, sier eiendomsmegler Are Berg i terra Eiendomsmegling. Han sier at Beitostølen og resten av Valdres har begrenset med rimelige hytter, og nesten ingenting under en million tett innpå kjente destinasjoner.

Hovden

– Både nedenfor og ovenfor Hovden sentrum kan du får en eldre hytte til under en million, sier eiendomsmegler Eivind Bjorå ved ABCenter. Kommunen videreutvikler infrastrukturen, lysløype kommer, og Bjorå antar at prisene på de enkleste hyttene vil sprette opp med 200.000 kroner.

– I ferier og helger går skibussen, da kan man regne med 10-15 minutter på bussen fra hytta til alpinanlegget, sier han.

Oppdal og Røros

– Oppdal har ikke mange hytter til under en million, og de som er går kjapt unna. Du må regne med å kjøre 20 minutter til alpinanlegget, sier eiendomsmegler Christer Horgen i Eiendomsmegler1. Han forteller at Røros har mer varierende priser, og mange muligheter til langt under millionen.

– Ti minutter fra sentrum får du en helt grei hytte for 500.000. Fint hvis du ønsker "bortoverfritid", men det finnes også et lite alpinanlegg et kvarters kjøring fra Røros. Nordover fra Røros synker prisene ytterligere.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse