ANNONSE
Annonse

Her fjernes Flexbo

Bosetningen på «Utsikten» i Kapellveien avvikles etter åtte år.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.08.2016 kl 14:26

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

GREFSEN: Fredag formiddag er gravemaskiner i gang med å rive Flexbo-bosettingen i Kapellveien, rett bak Grefsen hageavfallsmottak og minigjenbruksstasjon.

Det er Bydel St. Hanshaugen som har administrert Flexbo-prosjektet, et botilbud for bostedsløse og tidligere rusmisbrukere (se faktaboks). De fem husene ved «Utsikten», i skogen ved Kapellveien, ble oppført i 2008. Prosjektet vakte stor motstand i lokalmiljøet da planene ble kjent.

Fem tilsvarende hus har også stått ved Ljabru i Bydel Søndre Nordstrand.

Flexbo-husene blir fredag fjernet med gravemaskin. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Regulert til gravlund

Husene i Kapellveien sto på et areal som var regulert til andre formål enn bolig. Det bygges opp nye tilbud i Oslo som blir mer permanente, opplyser bydelsdirektør Ellen Oldereid i Bydel St. Hanshaugen, i en melding til Nordre Aker Budstikke.

Som Nordre Aker Budstikke tidligere har skrevet, er området der Flexbo-husene har stått egentlig regulert til gravlund. Oslo kommune har tidligere ikke ønsket å omregulere tomten til boligformål permanent.

LES OGSÅ: Mann frøs trolig ihjel utenfor Flexbo-huset

Planlegger nye botilbud

Nordre Aker Budstikke kjenner til at Bydel Nordre Aker sammen med bydelene Sagene og Bjerke jobber med et prosjekt for å få bosatt mennesker som har vanskelig med å skaffe egen bolig, med bakgrunn i rus og psykiatri. Det er ønskelig at disse ikke bor sammen i sentrum, men ute i bydelene.

LES OGSÅ: Fant blodig sprøyte på skoleveien

Prosjektet ble informert om muntlig av assisterende bydelsdirektør Preben Winger i bydelsutvalgsmøtet (BU) i Nordre Aker i juni. Det ble fortalt at det trolig kommer en sak til politisk behandling for BU i september i år.

Det jobbes i øyeblikket med en konsekvensutredning, som Bydel Bjerke har ansvaret for, og det er sett på flere kommunale tomter i de tre bydelene. Status i juni var at Sagene ikke har noen passende tomter, mens det i Bjerke og Nordre Aker er henholdsvis to og tre slike.

Tanken er å sette opp små hus hvor det kan bo to-tre personer.

Nordre Aker Budstikke kjenner ikke til om dette prosjektet er knyttet til avviklingen av Flexbo-prosjektet i Kapellveien, men har ikke fått svar på dette verken fra Bydel Nordre Aker eller St. Hanshaugen. Bydel Nordre Aker ønsker ikke å kommentere prosjektet, eller hvilke tomter som er aktuelle, før konsekvensutredningen er ferdig.

Saken skal behandles i rådhuset før nye bosettinger eventuelt etableres.

Kommunale boliger i Runes-bygget

Tidligere i år ble deler av bygget der Runes Minivarehus på Kjelsås, i Kjelsåsveien 130, kjøpt av Oslo kommune. Tanken er å omgjøre bygget til kommunale boliger. Disse skal etter planen stå ferdige i januar 2017.

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse