Her kan du gå på ski i helgen, før mildværet kommer

I helgen kan du gå på ski i oppkjørte løyper i flere parker i byen. I Nordre Aker er det imidlertid mange skimuligheter nærmere, og i, Marka. Som her på Langsetløkka. FOTO: KJELSÅS IL

Er du urban men kjenner langrennssporene rope på deg? I helgen kan du bli i byen, og likevel gå på ski.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.01.2016 kl 17:08

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO: Nå ligger alt til rette for en fin skihelg midt i byen! Bymiljøetaten melder nemlig fredag ettermiddag at de har kjørt opp løyper i mange av byens parker:

Frognerparken, Tøyenparken, Voldsløkka, Torshovdalen, Skøyen skole, Valle Hovin, Vålerenga kirke, Slettaløkka på Årvoll, Njård/Husebyskogen, Holmendammen, Ekebergsletta, Abildsø gård, Lambertseter og Søndre Ås gård (Holmlia).

– Her er det nå mulig for både store og små å ta seg en runde, uten å måtte dra hele veien opp i marka, skriver Monica Thorud Olsen i Bymiljøetaten.

Se bildet større

I helgen kan ta skiene fatt, i oppkjørte løyper, i byen. Som her i Frognerparken. FOTO: BYMILJØETATEN

LES OGSÅ: Thorkild fra Grefsen elsker langrenn. Nå har han skrevet bok, med kjendiser på skitur

Markamuligheter i Nordre Aker

Men for deg som bor i Nordre Aker er det flere steder omtrent bare å spenne på seg skiene og sette innover i Marka, enten du legger ruta innover Lillomarka fra Grefsenkollen, eller bruker Maridalen eller Sognsvann som inngangsport til Nordmarka.

LES OGSÅ: 500 skiglade små i aksjon på Langsetløkka

Og husk at du kan gå i lysløper både fra Grinda på Korsvoll og Brekke i Maridalen til Hammeren, Sognsvann til Ullevålseter og Frognerseteren, på Langsetløkka, og fra Linderukollen og Trollvannstua. Se oversikt over alle lysløyper her.

Og så er det tilrettelagt for å gå på ski på Langsetløkka på Kjelsås og i Sognsvann Snøpark på Kringsjå. Der er det idrettslagene som står for løypekjøring. Og det splitter nye langrennsanlegget på Linderudkollen er også i full drift. Driftsmeldinger for Linderudkollen finner du her.

LES OGSÅ: Dugnad døgnet rundt for skiløyper på Linderudkollen

Væromslag

For du skal trolig benytte muligheten i helgen, dersom du vil ha best mulig skiføre. Det er meldt et væromslag, som allerede fra helgen kan gi tempereaturendringer.

Væromslaget vil gi tilskying og økende temperaturer i løpet av fredag og lørdag. Skiforeningen melder om at det fortsatt er fine forhold i oppkjørte løyper, men det begynner å bli slitt i de mest brukte løypene og det er stedvis for lite snø til at man får frest opp sporene på nytt. Løyper som går i terrenget og over pløyde jorder har generelt for lite snø til at det kan bli gjort noen utbedringer. Oppdaterte føremeldinger finner du på skiforeningen.no.

I følge Yr.nos prognoser vil temperaturen stige forsiktig gjennom helgen, og det vil komme nedbør i form av snø tidlig på lørdag. Søndag blir det klarvær og temperaturer mellom 3 og 6 minusgrader.

Fra tirsdag tar plussgradene over, og vi går inn i en periode med temperaturer som vil ligge rundt null grader.

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse