Her kan du snart plukke opp en bysykkel

Nytt stativ er ferdig i Gjerdrums vei. Vi ser ringveien i bakgrunnen FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Nye stativer i Norde Aker åpner til våren. Nå blir det ingen sak å sykle helt ut til Ring 3.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.02.2017 kl 22:17

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDRE AKER: Dette stativet står klart og venter på 18 bysykler i Gjerdrums vei, når sesongen tråkkes igang igjen i april.

Vi kunne allerede i fjor fortelle at bysykkelordningen utvider enda mer i 2017.

Nå er det klart at det kommer enda flere stativer. I Tåsen-området kommer det bysykler, trolig tre steder. Det gjør det også på John Colletts plass på Ullevål, og det kommer et nytt stativ ved Ullevål sykehus, i Kirkeveien.

Se bildet større

18 bysykler får plass i stativet i Gjerdrums vei. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Ifølge Urban Infrastucture Partner, som driver bysykkelorningen, var de blå syklene ute på nesten 2,2 millioner turer i 2016. Det var en stor økning fra rundt 990.000 turer i 2015.

Og flere skal det bli i år. Stativet i Gjerdrums vei, rett ved ringveien, Nydalen togstasjon og de nye studentboligene som snart står klare i Gjerdrums vei 10-12, supplerer stativene som åpnet ved Storo storsenter og BI i Nydalen i 2016.

På kartet over kommende stativer finner vi et bysykkelstativ i Rolf Wickstrøms vei, ved Bergrådveien, og et planlagt stativ ved Tåsenløkka/Voldsløkka i overgangen mellom Tåsenveien og Uelands gate.

Når disse åpner er imiderltid ikke klart ennå.

LES OGSÅ: Oslo Bysykkel har fått 520.000 kroner til å utvikle tilbudet slik at du unngår å komme til tomt eller helt fullt stativ

Tåsen senter?

Hos Plan- og bygningsetaten fant vi at det allerede i januar 2016 ble gitt tillatelse til oppføring av et nytt bysykkelstativ utenfor Tåsen senter. Etter at tillatelsen ble gitt, har imidlertid søknaden blitt endret, etter innspill fra Statens Vegvesen. Stativet ønskes flyttet til den andre siden av gang- og sykkelveien forbi senteret.

– Ang. stativet på Tåsen så er vi i dialog med Statens Vegvesen om avtale (…) Mest sannsynlig vil det komme til 2017-sesongen, skrev Oslo Bysykkel i en e-post til Nordre Aker Budstikke i fjor høst. Endringstillatelse ble gitt i oktober 2016.

Per nå er ikke dette stativet å finne på Oslo Bysykkels nettsider, så vi må trolig smøre oss med tålmodighet en stund til.

Ifølge Akersposten.no vil de nye stativene som ligger ved ringveien forhåpentligvis være klare til sommeren.

Det kommer nemlig også bysykkelstativer langs ringveien vest i Oslo; på Furulund og Monolittveien på Smestad, samt langt ned i Sørkedalsveien og Diakonveien. Se alle bysykkelstativ på Oslobysykkel.nos kart.

Bysykkelsesongen starter i april.

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse