ANNONSE
Annonse

Her kappet bilisten strømmen

Stakk til skogs og gjemte seg

Strømstolpen i Maridalen ble kuttet rett av da kassebilen braste inn i den i natt. Bilisten stakk til skogs. Foto: Foto: Tom Sæland

En bilist meide ned en lyktestolpe i Oslo i natt og sørget for at 444 husstander mistet strømmen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.11.2012 kl 10:39

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

BREKKE: Klokken 23.38 i går kveld ble det helt svart over store deler av Korsvoll. En bilist i en kassebil braste nemlig inn i en lyktestolpe og kuttet både stolpen og strømmen rett av.

- Bilen kappet strømstolpen rett av, og området rundt ble mørklagt, bekrefter operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt.

Ulykken skjedde i Maridalsveien, noen hundre meter innover fra Brekkekrysset.

Stakk til skogs

Politiet rykket ut, men da de kom til stedet, fant de ingen sjåfør. Han hadde nemlig stukket til skogs.

- En hundepatrulje fulgte sporet etter sjåføren. Klokken 23.56 ble en mann funnet, og det er da den antatte sjåføren, sier Tor Jøkling.

Operasjonslederen opplyser at mannen ikke hadde førerkort. Og selv om han hadde tatt seg inn i skogen, var han litt medtatt etter sammenstøtet med stolpen.

- Han hadde noen smerter i nakken, så han ble lagt inn på Ullevål sykehus til observasjon. Det er det siste jeg kjenner til om tilstanden hans, forklarer Jøkling.

Les også: Over 700 uten strøm i Oslo

Strømmen tilbake fredag

Det er ikke første gang strømmen i et område forsvinner på grunn av bilister, men både politiet og Hafslund bekrefter overfor dittOslo at det ikke hender ofte.

Denne gang var det 444 husstander i Korsvoll-området som ble rammet. Ifølge informasjonssjef Morten Schau i Hafslund Nett kan man i Oslo generelt gange dette tallet med tre for å finne antall berørte personer.

- Skaden ble rettet opp i natt, så klokken 06.45 i morges hadde alle strømmen tilbake, forklarer Schau.

Stolpen som ble kjørt ned hadde både høyspent, lavspent og veilys. Det var derfor et omfattende arbeid som måtte gjøres på stedet.

- Det er mulig det må gjøres noe arbeid der utover dagen i dag også, sier Morten Schau.

Les også: Rotte lagde strømbrudd

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse