Her kommer det nye postkontoret

Her i Carl Kjelsens vei kommer det ny «post i butikk». FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

– Jeg frykter tilleggstrafikken, veien er allerede en trafikkfelle, mener beboer i området.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.02.2016 kl 11:18

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDBERG: Det står foreløpig ikke på de offentlige listene til Posten, men pressesjef John Eckhoff bekrefter at Kiwi Kringsjå ikke lenger skal ha post i butikk.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

– Fra og med neste torsdag (journ. anm. 18. februar) er det Joker-butikken i Carl Kjelsens vei som blir den nye post i butikk for området.

Eckhoff legger til at det var Kiwi Kringsjås eget ønske om å avvikle post i butikk-funksjonen.

LES OGSÅ: Nå er det snart slutt for disse nærbutikkene

Mer trafikk

Butikken er etter det Nordre Aker Budstikke kjenner til under ombygging. Kristin Aspelund bor selv i området, hun frykter for trafikkbildet, når det nå kommer enda en servicefunksjon akkurat her i Carl Kjelsens vei.

Se bildet større

Kristin Aspelund. FOTO: PRIVAT

– Jeg frykter tilleggstrafikken, veien er allerede en trafikkfelle, mener Aspelund.

Hun fortsetter:

– Ikke minst ble trafikkbildet mer utsatt da Nordberg barnehage ble utvidet og nybygd på tomten bak Joker-butikken. Barnehagen har nå plass til 125 barn i alderen 1-6 år og de fleste bringes til og fra barnehagen via Carl Kjelsens vei i rushtiden morgen og ettermiddag; noen i barnevogn, noen kanskje på sykkel eller på akebrett, andre til fots, ifølge Aspelund.

LES OGSÅ: Hva skal den nye skolen hete?

– Mange henter og leverer barna også med bil. Disse bilene kommer i tillegg til de bilene som skal inn til Nordberghjemmet, som har samme inn-/utkjøring fra Carl Kjelsens vei.

Carl Kjelsens vei er en trafikkert vei, også med trasé for buss 25.

– Bussen går fire ganger i timen i hver retning på hverdagene, i tillegg til buss 22 i rushen. Bussene stopper også ved gangfeltet ved butikken, tennishallen, sykehjemmet og barnehagen, oppsummerer Aspelund.

– Gjør noe!

Hun håper nå at politikere og kommunen selv, setter trafikksituasjonen i området ved butikken, barnehagen, sykehjemmet, og tennisklubben på agendaen.

– Mange syklister bruker også Carl Kjelsens vei. Jeg håper virkelig at trafikksituasjonen i Carl Kjelsens vei, og særlig ved butikkområdet, blir tatt tak i og at små og store myke trafikanter etter hvert kan føle seg tryggere i området, sier Aspelund.

Nordre Aker Budstikke har flere ganger forsøkt å kontakte butikkeier for kommentar, men har ikke lykkes så langt. Derimot har kommunen ved Bymiljøetaten allerede veien på lista.

LES OGSÅ: Her er det fortsatt bra skiføre

Trafikkanalyse

– Generelt kan vi si at dersom en virksomhet søker om bruksendring, og den endrede bruken medfører mer trafikk, kan Plan- og bygningsetaten stille krav til en trafikkanalyse. Denne må tiltakshaver selv bestille fra ekstern konsulent, sier presseansvarlig Monica Thorud i Bymiljøetaten, som forteller videre:

– Bymiljøetaten foretar også befaringer basert på henvendelser fra publikum, og det vil da bli vurdert om tiltak skal gjøres. Her vil ulike prioriteringer spille inn.

I 2015 leverte lokalpolitikerne en skoleveirapport til daværende miljø- og samferdselsbyråd Guri Melby (V), med en oppsummering over de veiene som bydelen mener trenger å trygges for myke trafikanter.

LES OGSÅ: Mannen stjal bankkort og ble tatt med falsk politi-ID

2016

Den lista har også Bymiljøetaten.

– I forbindelse med den systematiske gjennomgangen av bydel Nordre Aker, som er planlagt gjennomført i 2016, vil Carl Kjelsens vei bli vurdert på lik linje med andre veier i bydelen, med tanke på fart og tiltak for å redusere farten, avslutter Thorud Olsen.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse