Her kommer vinter'n

HARAKIRI: Østerrikes bratteste, preparerte bakke med 77 prosent helling. Lykke til.

Mayrhofen er nytt chartermål i Alpene. Der kan du prøve deg på Østerrikes bratteste, preparerte bakke: Harakiri.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
31.08.2007 kl 09:05

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

FRANSK: Val d'Isere.

Se bildet større

CHAMONIX: Aiguille du Midi.

Se bildet større

MEST POP: Bad Gastein.

Se bildet større

AFTERSKI: St. Anton.

Se bildet større

JUMP: Mayrhofen i Østerrike er ny på STS Alpereisers program.

Med en 78 prosents helling vil nok bakken Harakiri være en utfordring for de fleste. Heldigvis har Mayrhofen mer å by på enn bare stupbratte fall. 157 kilometer med løyper, 49 heiser, isbreen Hintertux og skikjøring fra 3286 meter over havet, er noe av det Mayrhofen i Zillertal kan by på. Fra sentrum av byen kommer man direkte opp til Penken (1800 moh) og Ahorn (1965 moh). Ahornbahn er Østerrikes største med plass til 160 personer.

- Vi er ganske alene om Mayrhofen og ingen svenske operatører har byen på programmet, sier Peter Johnson, administrerende direktør i STS Alpereiser, den største charteroperatøren i Norge på Alpene. I tillegg til Mayrhofen er partybyen Ischgl og klassikeren St. Anton nyheter på selskapets program.

Færre konkurrenterSTS Alpereiser har kjøpt opp konkurrenten Sportsreiser, som fortsatt skal være en del av Star Tours program. Sportsreiser har foreløpig ikke lansert sitt program, men på det svenske programmet står både Courmayeur, Cervinia og Cortina i Italia. Frankrike er representert med Chamonix, mens blant annet Bad Kleinkirchheim og Flachau er med fra Østerrike. Det norske programmet ser neppe særlig annerledes ut. Langley Travel flyr også fra Norge og satser på tøffe steder som La Grave, Val d'Isere og Alpe d'Huez i Frankrike, samt mer eksklusive mål i Canada, Iran og Kaukasus. Lion Alpin har ikke lenger alpecharter fra Norge.

STS Alpereiser satser først og fremst på reisemål i Østerrike, Sveits og Italia. Kun Chamonix er med fra Frankrike.

- Vi satser på ordentlige byer, og ikke appartement-steder i betong. Sånn sett passer Østerrike og Sveits best med våre opplegg. Vi synes i tillegg at Frankrike er blitt for dyrt. Et tre-stjerners hotell i Frankrike har generelt dåligere standard enn i for eksempel Østerrike, men er likevel dyrere, hevder Johnson.

Klimaendringer

STS Alpereiser har i år flyavganger fra både Oslo, Bergen og Stavanger. I tillegg til Salzburg og Genève, flys det i år også til Innsbruck, som er nærmest for de nye stedene; Ischgl, Mayrhofen og St. Anton, samt for klassikeren Cortina. Alle flygningene foregår med SAS og Norwegian.

- Vi flyr hvert år 6000 skisugne nordmenn til Alpene. Suverent mest populær er Bad Gastein, sier Johnson. Forrige sesong var det mye fokus på elendige snøforhold, som følge av klimaendringer. Ifølge Johnson kom snøen sent, men godt.

- Det kom noe mindre enn normalt enkelte steder, men mars var helt fantastisk. Vi har snøgaranti på alle våre steder, men måtte ikke utløse den en eneste gang forrige sesong, sier Johnson. Med snøgaranti garanterer STS Alpereiser at de skal skaffe deg snø under skiene. Men tro ikke at du får pengene tilbake selv om deler anlegget er stengt på grunn av snømangel. Det er STS Alpereiser som definerer hva som er lite snø, og dersom det er snømangel på ditt sted, vil selskapet i første omgang satse på å frakte deg med buss til et annet anlegg i nærheten

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse