Her skal det rulles – på ski

Så snart været tillater det, skal Bymiljøetaten igang med nyasfaltering innover mot Linderudkollen Skianlegg. FOTO: PRIVAT

Maridalsveien er trafikkert og ikke i særlig god stand. Den asfalterte veien fra Oset til Maridalsporten er opptatt av anleggstrafikk i lange tider fremover. Men i Linderudkollen kommer det snart ny asfalt – til glede for rulleskiløperne. Det er den nye lederen i langrennsgruppa veldig glad for.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.04.2018 kl 13:04

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

LINDERUDKOLLEN: Tirsdag skrev Nordre Aker Budstikke om Maridalsveien. Nordre Aker Budstikke har siste tiden fått flere henvendelser fra lesere som er oppgitte over forholdene i Maridalsveien, innover i Maridalen. Fra både bilister, syklister og folk som gjerne går innover i dalen på rulleski. Det meldes om hull og sprekker i asfalten - her kan du lese hele saken.

Bymiljøetaten forteller at det vil bli fortløpende lapping av asfalten på Maridalsveien, innover i dalen.

Linderudkollen

Deler av skiløypetraséene i Linderudkollen skianlegg ønskes tilrettelagt for rulleskiløping. Det betyr asfaltering i noen av traseene.

Anlegget er ikke regulert til asfaltering, så derfor har Bymiljøetaten som tiltakshaver søkt om dispensasjon - både for asfaltering, og i tillegg til dispensasjon fra Markaloven - her kan du lese den tidligere saken i Nordre Aker Budstikke.

Må justeres

Pressekontakt Monica Thorud Olsen i Bymiljøetaten forteller at ovennevnte sak om asfalt i selve skianlegget, må justeres.

– Fylkesmannen har foreløpig avslått søknaden om asfaltering, og det må antagelig gjøres noen justeringer i forhold til eksisterende reguleringsplan før dette kan realiseres, sier hun..

Snart ny asfalt

Men derimot er det bestemt at det skal nyasfalteres på veien inn mot Linderudkollen Skianlegg, etter det lokalavisa kjenner til fra pumpehuset ved Småputtene, og rundt 300 meter til parkeringsplassen for skianlegget.

– Denne veien vil bli asfaltert i nær fremtid, så snart været tillater, forteller Thorud Olsen videre.

Eneste stedet for de yngste

Ny leder i Kjelsås langrenn, Bjørn Myrvold, er svært glad for at det nå skal asfalteres inn mot skianlegget.

– Vi er superglade for at den nye asfalten endelig nå snart kommer på plass. Og med tanke på tilstanden til Maridalsveien og at anleggsveien fra Oset til Brekke er opptatt, så er jo dette strekket egentlig det eneste egnede rulleskistrekket per i dag for de yngste.

– Juniorene kan jo gå andre steder, men de yngste er avhengig av et strekke som ikke er veldig trafikkert, som eksempelvis til tider Maridalsveien er, sier Myrvold, som også legger til at han er veldig glad for å være ny leder i den driftige og store langrennsgruppa.

Bjørn Myrvold har tatt over vervet etter Pål Jensen.

Se bildet større

Her Birk i Kjelsås Langrenn, på rulleski fra tidligere anledning på Maridalsveien. FOTO: PRIVAT

Oset til Brekke

Når det gjelder anleggsveien fra Oset til Maridalsporten, er den nå forbeholdt massetransport i forbindelse med Vann- og avløpsetatens utvidelse av renseanlegget på Oset.

– Men Fylkesmannen har gitt tillatelse til at veien også kan benyttes til treningstrasé for rulleski når utbyggingen er ferdig. I tillegg har vi som kjent planer om å etablere en rulleskitrase på Sognsvann. Reguleringssaken er til behandling hos Plan- og bygningsetaten, kan Bymiljøetaten videre opplyse.

Nordre Aker Budstikke har også tidligere beskrevet rulleskiplanene ved Sognsvann, her kan du lese den tidligere saken.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse