Her skulle det vært friområde

«Dette har tydeligvis blitt glemt.»

reagerer: Bydelsutvalget har reagert sterkt på forsømmelsen, og ber nå Plan- og bygningsetaten rydde opp.

Anleggstrafikken til og fra Vettakollen dundrer forbi fotgjengerne i Sognsvannveien, som skulle vært lagt om i 2001. Naboer håper på femti meter fortau.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.01.2012 kl 10:15

SOGN: I desember 2010 begynte Ivar Moen, styreleder i Gaustadstunet Boligsameie i Sognsvannveien 27, å arbeide for å få et femti meter fortau fra barnehagen ved Gaustad og til egen avkjørsel.

- Veien er hardt trafikkert. Nylig har 63 nye leiligheter blitt ferdige, det er flere barnehager i området og veien leder opp til et utfartsområde, sier Moen.

Vettakollen til 2014

Moen er mest bekymret for trafikken som følger med utbyggingen av høydebassenget i Vettakollen.

- Her kjører det anleggstrafikk med tilhengere fra klokken seks om morgenen. Slik skal det være fram til 2014, sier Moen. Han forteller at millioner har blitt brukt på trafikksikring og infrastruktur i forbindelse med utbyggingen, uten at det er satt av penger til dette fortauet.

«Tydeligvis blitt glemt»

Moen tok kontakt med Samferdselsetaten i januar 2010 i håp om å få anlagt fortau. Da viste det seg at etaten i 1997 ga dispensasjon fra reguleringsplanen for Rikshospitalet, og satte siste frist for ferdigstillelse av veianlegget i Sognsvannsveien til 1. juli 2001.

«Dette ville ha rettet opp svingene nedenfor avkjørselen deres og det ville blitt opprettet en gangvei fra barnehagen ved Gaustad og rett opp til dere. Dette har tydeligvis blitt glemt både av utbyggere og pådrivende myndigheter», skriver Samferdselsetaten i et brev til Moen i februar i fjor.

Siden har saken blitt sendt fra Samferdselsetaten til Plan- og bygningsetaten (PBE), der lå saken i tre måneder, hvorpå den ble sendt tilbake til Samferdselsetaten, hvor saken nå ligger.

- PBE ønsket ikke å gjøre noe med saken fordi det ikke forelå et politisk vedtak, og det var grunnet til at heller ikke PBE ville ha noe å gjøre, sier Moen. Han forteller videre at Gaustad sykehus har avsatt aral til fortauet, og at alt derfor er klart fra deres side for å bygge fortau.

Bydelsutvalget vil ha opprinnelig plan

Saken kom opp i bydelsutvalgets desembermøte. Der ble det vedtatt et krav om at Plan- og bygningsetaten iverksetter tiltak slik at bestemmelsene vedrørende den opprinnelige Rikshospitalutbyggingen blir gjennomført.

Det vil si at den eksisterende veien legges om i overenssetemmelse med vedtatt reguleringsplan og dermed løses trafikkproblemet på en bedre måte enn om det kun bygges fortau slik Gaustadtunet Boligsameie opprinnelig krevde.

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...